avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire conturi in baza unei încheieri facuta de ...
Discuție deschisă în Executare silită

poprire conturi in baza unei încheieri facuta de executorul judecatoresc

În luna februarie 2011 am facut un împrumut la Provident, iar in martie 2012 am ramas fara venit si nu am mai putut achita ratele saptamânale.Azi am primit o încheiere din partea unui executor judecătoresc , neinvestită la judecătorie, si tot astăzi mi s-a facut poprire pe conturile din bancă.Precizez că nu am primit nici o somație până acum.Pot face cerere de executare silită? Pensia alimentară pe care o primesc în unul dintre conturi poate fi supusă popririi ?
Cel mai recent răspuns: marilenabaiko , utilizator 16:53, 4 Aprilie 2016
Da?

Arătați-i asta - www.avocatnet.ro/content/art...
Mai am o nelamurire. Eu am retinere pe statul de plata 740 lei (un CAR), suma care este cam 40 % din salariu. Acum mi s-a retinut si 33% din banii de pe card direct la bancă pe baza executării silite. Ce pot face ca să nu mi se retină si luna viitoare acest procent de aproape 80% din venituri?
Dacă mi se face o plată directa prin trezorerie intr-un cont in care nu sunt eu titular , mi se poate poprii suma respectiva?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
marilenabaiko, utilizator
Azi am dus la banci incheierea prin care s-a dispus suspendarea executarii silite. La una dintre banci au spus ca aceasta incheiere nu are nici o valoare si ca trebuie sa obtin de la executor o adresa in care sa dispuna ridicarea popririi. Ce sa fac?
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2016
marilenabaiko, utilizator
Una dintre banci mi-a oprit o suma de bani care mi-a intrat azi in cont desi vineri mi-a ridicat poprirea in baza incheierii civile pe care am depus-o la banca. E legal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Retreagere bani de la banca emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi Ordu Ordu In urma unui proces s-a hotarit ca am de plata pensie alimentara pt un minor pe utimii 6 ani.Mi sa pus poprire pe conturi pina la achitarea sumei.Calculul ... (vezi toată discuția)