avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca

Buna ziua! Primaria mi-a blocat contul pt. ca asa a vrut si a putut. Cica n-am platit o amenda de circulatie din 2014. Primaria s-a bagat in treaba asta ca musca-n lapte, in speranta ca se va infrupta din comisionul pt. colectare amenzii. Amenda a fost contestata in instanta iar procesul se afla inca la fond, ipj refuza sa puna la dispozitia mea si a instantei ,,probele" pe care se intemeiaza pv de constatare si sanctionare. Am scos trei certificate de grefa si le-am dus unul la primarie, taxe-impozite, altul la primarie, la juridic si al treilea la banca. Rezultatul : zero! Aia de la primarie imi rad in nas, nu ridica poprirea, nici la banca nu am avut mai mult succes, totusi, cei de la banca mi-au spus ca nu vor plati amenda, dar imi vor ,,indisponibiliza" suma (o mie de lei), pana la solutionarea cauzei #-o. Si uite asa eram gata-gata sa-mi pun centura cu exploziv, dar m-am oprit ca nu ma puteam detona decat o data. Glumesc, dar nu-i de ras! Va rog o solutie rapida si eficienta !
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:18, 12 Februarie 2016
Trebuie să știți că depunerea plângerii prealabile suspendă executarea silită, nu o anulează. Prin urmare nici Primăria, prin organul de executare, nu mai poate ridica poprirea, nici banca nu mai poate ignora adresa de poprire. Norocul dvs. că suspendă plata. Eu aș fi plătit poprirea, pentru că banca nu e Instanță de judecată și nu poate anula sau suspenda o adresă de poprire emisă. Doar executorul/creditorul sau Instanța de executare au acest atribut.
Prin urmare, soluție rapidă, ieftină și eficientă e să uitați de suma blocată până câștigați definitiv plângerea contravențională.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturi blocate de catre executor, desi am platit ryanna23_2007 ryanna23_2007 Buna ziua. Acum ceva timp prietenul meu a primit o amenda pentru rovinieta, s-a platit amenda in sine de catre altcineva si din anumite motive nu a stiut ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita karmelika karmelika Ma aflu in contestatie la executare si am obtinut suspendarea executarii silite prin poprire pana la solutionarea contestatiei.Am depus si cautiunea fixata ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont toma.a toma.a cumnata mea a vandut acum 6-7 ani un teren care inainte de 89 a mai fost vandut de bunica ei cu chitanta de mana,bineinteles pagubitul(cel de-al doilea ... (vezi toată discuția)