avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog un raspuns
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog un raspuns

am o prietena care sta in italia cu sotul si fetita de 7 luni.s-au certat.el vrea sa se intoarca in romania,ea nu.am o intrebare.o poate obliga el sa se intoarca in tara impotriva vointei ei?daca baga el actiune de divort in romania,are vre-o sansa sa castige copilul?ei ii este friica ca daca se intoarce in tara,nu se mai poate intoarce cu copilul in italia,ptr.ca el nu o sa-i semneze procura.eu am stat cu ei in casa aici in italia.el o trateaza foarte urat.acum 3 zile a strans-o cu bareta de la poseta de gat.a fost la spital,i-au dat 5 zile de ingrijiri,dar nu poate sa-l denunte ptr.ca aici legea spune cand 2 soti se cearta,statul i-a copilul pana cand se rezolva conflictul.asa ca ea ,a renuntat la plangere.el o ameninta ca-i ia copilul,va rog frumos un raspuns.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 08:36, 4 August 2009
Buna ana_lucia avand in vedere ca ea nu vrea sa plece din Italia sunt o multime de centre care ajuta femeile in dificultate cum este si cazul prietenei tale.Sper ca te-am putut ajuta si succes!!
www.oddii.eu/Servizi/centridonnemaltrattate.html
Buna seara, daca ea doreste sa divorteze de el poate sa angajeze ea ori familia din tara un avocat sa o reprezinte, nu e neaparat nevoie de prezenta ei in sala de judecata.Copilul poate sa fie incredintat oricaruia din cei 2 parinti, dar in principa se merge pe premisa ca e mai bine sa fie la mama.
Judecatorul va tine cont de binele copilului. Conventia cu privire Drepturilor Copilului "se urmareste interesul superior al copilului" si daca tatal este o persoana violenta asa cum spuneti judecatorul se va gandi de 2 ori inainte sa ia o decizie. Ar avea nevoie de niste martori ea pentru a o ajuta la tribunal pentru a demonstra violenta sotului si ca prezinta un pericol pentru copil sa fie in preajma lui. "Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva oricaror forme de violenta, neglijenta, abuz sau rele-tratamente"
Numai bine!
Chiar daca instanta de judecata incredinteaza copilul minor mamei,pentru a iesi din tara este nevoie de acordul sotului.Categoric.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori - mama in strainatate Mihaela Elena Mihaela Elena Revin pe forumul acestui site cu o noua problema. Doi tineri casatoriti de ceva ani, cu 2 copii minori (de 10, respectiv 6 ani). Cei doi nu se mai inteleg ... (vezi toată discuția)
Cine face cererea pt inredintare minor? ContSters181171 ContSters181171 am un copil recunoscut din afara casatoriei.M-am casatorit cu mama apoi am divortat.In cererea de divort nu am mentionat nimic de copil.Copilul a ramas la ... (vezi toată discuția)
Divort intre parinti! trebor trebor Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta ... (vezi toată discuția)