avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de superficie

Buna ziua!
Am cumparat in 2013 un pamant de la o societate si tot cu aceasta am facut un contract cu titlu gratuit cu drept de superficie. In 2015 s-a schimbat patronatul societatii si in prezent noua conducere solicita ca sa platesc eu impozitul pe acel teren.
Va rog sa-mi spuneti daca solicitarea lor este intemeiata. As putea rezilia acest contract? Ce ar presupune?
Mentionez ca in 2011 societatea (care era si propritarul terenului la momentul respectiv ) a inceput niste constructii care nu erau definitivate nici cand am cumparat pamantul nici la momentul actual.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alexe22 , utilizator 20:26, 23 Aprilie 2019
Conform art.695(1)NCC"Dreptul de superficie se exercita in limitele si in conditiile actului constitutiv."C atare, noul patronat este tinut sa respecte contractul incheiat cu vechiul patronat. Conform legii, contractul incheiat potrivit legii, este legea partilor.[Art.1.169 NCC].
Exista in relatarea Dvs. o inadvertenta:
- daca ati cumparat un teren, asta inseamna ca sunteti titularul tuturor drepturilor atasate acelui imobil, inclusiv dreptul (dezmembramantul) de superficie.
- in aceasta varianta, contractul de superficie nu are obiect

Atunci, la ce se refera contractul cu titlu gratuit de superficie ? La alta suprafata de teren ?

Explicati ce scrie in actele Dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Buna ziua!
Terenul respectiv are constructii pe el(hala, magazie depozitare), constructii care sunt folosite de conducerea actuala. Pe langa cele vechi, care sunt trecute in contractul de vanzare al terenului sunt in constructie altele noi, incepute in 2011 si neterminate nici la ora actuala.
Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, ce s-a intamplat pana la urma in cazul dvs.? Am o situatie similara si vreau sa stiu ce solutie ati gasit. Cu multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept real principal pentru a extinde o cladire aflata in proprietatea si pe terenul altcuiva Cobrea-Lavinia Cobrea-Lavinia Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru a rezolva urmatoarea speta. Doresc sa dezvolt o constructie cu destinatie de pensiune turistica prin ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate gaab gaab Problema mea sta in felul urmator: actuala sotie (deci cea de-a doua) a cumparat un teren ,iar propietare sunt cele doua fete majore pe care le are din ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta asupra terenului roxxa_m roxxa_m detin un teren cu suprafata de 1200mp.Pe acest teren,cu acceptul meu un prieten a constriut o hala pentru care a obtinut si autorizatie de constructie.hala ... (vezi toată discuția)