avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru ingijirea copulului mai mare de 7 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru ingijirea copulului mai mare de 7 ani

Buna ziua , as dori sa pun o intrebare ce ne facem in cazul in care copilul a indrasnit sa depaseasca varsta de 7 ani si a suferit un accident de ruptuta de femur cu deplasare si este imobilizat la pat timp de 6 saptamani , il lasam la spital si trecem in fiecare zi dupa program sa il vizitam? sau il aducem acasa si ii spunem sa stea cuminte ca mama si tata pleaca la servici la ora 7 si se intorc la ora 17 . Nu inteleg in ce tara traim . Am intrebat medicul de familie ce pot sa fac iar rasunsul a fost ca pot primi motivare de la dansul ca sa raman acasa fara plata , bun si din ce traim aceste 6 saptamani din alocatia copilului>de 130 de lei aproximativ. Nu vreau sa spun ce dolutii neortodoxe am primit , nu vreau sa fac nici un fals vreau doar sa pot sa stau acasa si sa am grija de copilul meu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 14 Februarie 2016
Potrivit art. 2 alin. 1 lit.d din OUG nr. 158/2005, printre concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate la care au dreptul asiguraţii, se numără și concediile medicale şi indemnizaţiile pentru îngrijirea copilului bolnav.

In acest caz, asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani (art. 26 alin. 1 din OUG nr. 158/2005).

Prin urmare, legislatia prevede acordarea unui concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani, dupa aceasta varsta numai daca are handicap, , pentru afecţiunile intercurente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu pentru ingrijire copil bolnav? myo myo Buna seara! am fost in concediu pt cresterea copilului pana pe 24 decembrie,cand a facut copilul 2 ani , si am fost instiintata ca voi fi data in somaj , acum ... (vezi toată discuția)
Ingrijirea copilului astmatic. revenirea in ccc. ancafizesan ancafizesan Buna seara.Doresc sa stiu in ce masura pot revenii la CCC daca am un copil in varsta de 3 ani si 3 luni.Copilul e astmatic. M-am reintors in campul muncii cand ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav de otita vasilicasavoiu vasilicasavoiu Salut! Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si s-a imbolnavit de la camin de otita .Medicul de familie mi-a zis ca nu-mi poate da concediu medical pentru ca nu ... (vezi toată discuția)