buna ziua,
parintii mei impreuna cu mama tatalui au cumparat in Focsani 324.70 mp cu un imobil si terenul aferent in 1967, au fost niste problem in familie si s-a facut iesire din indiviziune intre mama si bunica, deci au aparut doua roluri la primatie pe acesti 324 mp. Au decedat toti trei iar eu fiind singura mostenitoare d-na notar mi-a facut cerfificatul de mostenitor de 1/1 pentru 324.7 mp cu imobilul si terenul aferent, pe care l-am dus la Primarie in decembrie 2002.Anul trecut in octombrie am aflat ca eu sunt inregistrata la rol cu 650 mp si cu doua imobile.. Am tot incercat sa rezolv problema pe cale amiabila dar ma tot amana de la o saptamana la alta. va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez sa rezolv aceasta situatie si cum pot sa-mi recuperez ce am platit aiurea.
multumesc!
Este o eroare in inregistrarile lor si trebuie sa faceti dovada , ceea ce puteti, ca este vorba de unul si acelasi imobil cu teren aferent.
Cum ?? Au exact aceeasi adresa. Banuiesc ca si acelasi cadastru, respectiv carte funciara.
Pe cale amiabila, e de dorit sa rezolvam lucrurile, insa nu pe la administratii si tot ce tine de lege, acte, etc. Angajatii de aici nu vor nici sa munceasca in plus, nici sa-si asume responsabilitatea pt greseala reunui coleg, nu se gandesc la absurdul situatiei, sau la nedreptatea in sine /platit de doua ori, dvs trebuie sa descurcati lucrurile.
Dvs va trebui sa faceti cerere pt indreptarea situatiei, sa explicati clar, coerent, concis situatia - actul initial pt respectia proprietate, certificatul dvs de mostenitor cu aceleasi date, supafete, sa rezulte ca este vorba doar un imobil, o singura proprietate, dupa cum se arata in...act.prop nr.etc,etc, atasand copii dupa documente, si desigur, sa cereti recalcularea sumelor pt impozit.
Aceasta cerere, insotita de dovada celor mentionate, si sa specificati asta in cerere, ca sunt atasate , o depuneti, cu nr de inregistrare. Se va rezolva, este clar o greseala, insa, se misca greu.
multumesc! Da au aceeasi adresa , am facut rost si de celelate doua contracte de vanzare cumparare in original (primul din 1929 si urmatorul din 1959 )de la fostii proprietari care au locuit la aceasta adresa si au aceeasi suprafata de 324.7 m.p si un singur imobil.
Va multumesc pentru raspuns , va felicit pentru profesionalism si promtitudine!
Felicitari pentru intreaga echipa!
Legea 58/1974
clementzzamf
Tatal meu prin certificatul de mostenitor a dobandit prin certificatul de mostenitor un imobil din Bucuresti si terenul aferent conform legii sistematizarii ... (vezi toată discuția)