avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea privata

Buna ziua,

Daca detin terenuri agricole iar persoane necunoscute patrund pe terenurile mele si fura , pot sa le impusc ? Voi fi tras la raspundere pentru acest lucru ?
Dar daca inainte de impuscare as filma toata scena ca proba in instanta ulterior ?
Exista vreo lege in Romania care imi permite sa-mi apar proprietatea ? Din cate mi-aduc aminte undeva in Constitutia Romaniei scrie clar ca proprietatea este inviolabila. Dumneavoastra ce parere aveti ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CristiGrs , utilizator 18:18, 4 Martie 2016
Dupa parerea mea o sa faci puscarie daca impusti pe cineva pentru ca fura de pe proprietatea ta. Aici nu-i vestul salbatic. Nu suntem in Texas. Daca acei hoti iti ameninta viata, atunci da. Dar daca ei apuca porumbul si fug cu el si tu ii impusti in spate, vei ajunge la inchisoare. Stiu ca politia nu-si face treaba in Romania. Dar nu poti lua nici legea in propriile maini (din pacate). Stiu cum e. Ii nasoala treaba. Am patit personal. Dar din pacate ai mai multe sanse sa ajungi tu la puscarie decat hotii.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
weedmastersr, utilizator
Nu va încadrați pe legitima apărare.

În SUA este alta lege decât în România.

Uciderea persoanei va constitui infractiunea de omor și veți răspunde penal.

Poate ca în România este cumva încurajată hoția dar nu aveți dreptul de a împușca hoții în cazul dvs.
cred ca politia ar trebui sa-l caute dupa IP si sa-l puna sub supraveghere. E pericol public atata timp cat vrea sa-si faca singur dreptate....
@ andoseg2
Prietene, ai vazut prea multe filme, trezeste-te! Asculta sfaturile antepostatorilor.
Te cred si-ti inteleg supararea . Chiar si neincrederea in puterea Politiei. Dar nu-ti inteleg avantul si sangele rece de macelar, chiar daca este o metafora: "voi secera tot ce este pe doua picioare ".
Si..., cu ce ai vrea sa-i seceri, cu un pistol cu gaze ? Crezi ca poti obtine o arma letala cu un asemenea mod de a gandi ? Vei trece testul psihologic ? Ma indoiesc. Iar armele letale au alt regim de folosire, alta destinatie, nu de autoaparare.
Citeste mai atent ce si cum este cu autoapararea .
Eviti o privare de libertate si o constiinta incarcata.
Realizati ce haos ar fi in tara asta daca toata lumea ar scoate pusca? Domnule, a ucide este o fapta foarte grava si legea permite acest lucru doar daca va este viata in pericol. Va intreb, oare merita sa faceti puscarie pentru niste bunuri? Oare nu ar fi mai simplu sa filmati hotii si apoi sa mergeti la politie, chiar daca aceasta politie a dezamagit multi oameni? Furia dumneavoastra poate fi justificata, dar de aici pana la a va dori sa ucideti....

Alte discuții în legătură

Evenimentul din primaverii (mediatizat in exces) omor sau leg.aparare? Rog colegi juristi (si nu numai), sa va exprimati opinia (motivat) in legatura cu cazul din Primaverii. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum imi pazesc proprietatea? bamse2008 bamse2008 Salutare tuturor. Incep prin a povesti ca imi doresc sa pun bazele unei ferme de struti, dar cea mai mare problema a mea este paza si securitatea fermei; ... (vezi toată discuția)
Folosirea armei de vanatoare lovy8519 lovy8519 As dori sa stiu daca unei persoane ii este permisa folosirea armei de vanatoare in orice conditii. Problema este ca ieri, o vecina a chemat o persoana cu o ... (vezi toată discuția)