avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea privata

Buna ziua,

Daca detin terenuri agricole iar persoane necunoscute patrund pe terenurile mele si fura , pot sa le impusc ? Voi fi tras la raspundere pentru acest lucru ?
Dar daca inainte de impuscare as filma toata scena ca proba in instanta ulterior ?
Exista vreo lege in Romania care imi permite sa-mi apar proprietatea ? Din cate mi-aduc aminte undeva in Constitutia Romaniei scrie clar ca proprietatea este inviolabila. Dumneavoastra ce parere aveti ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CristiGrs , utilizator 18:18, 4 Martie 2016
Catalin, ai voie sa suni la politie si atat. Daca acei indivizi devin violenti la adresa ta, iti aperi viata pana la sosirea echipajelor de politie.
am inyeles...
Cam firave sansele de supravietuire in aceste conditii !
CatalinCD a scris:

Pana la capat: cum iti aperi LEGAL proprietatea, sanatatea si viata personala inclusiv a familiei impotriva infractorilor ?
Cand ti-au incalcat proprietatea vreo 3, 4 ... 5 "cetateni cu drepturi " ce ai voie sa faci ? ...si ce NU ?!
Proprietatea poate fi campul de 10 ha ( care iti asigura traiul prin ceea ce ai cultivat pe el ) sau curtea de 400 mp ( unde ai casa, masina...alte bunuri )

Bine punctat ! =D>
Este bine punctat dar legea sancționează împușcarea hoților în cazul prezentat.
Asta este legea și înseamnă că ar fi omor dacă ii împușcă.

Are dreptate cel care a zis sa sune la 112 și ii poate urmări pe hoți de la o depărtare rezonabila.

Dacă se apropie și hoții îl ataca ar putea sa fie însă legitima apărare.
Mai depinde și în cat timp vine politia dacă suna la 112 și hoții nu fug.

De fel hoții fug și dacă nu exista arma în astfel de cazuri.

Ar mai fi și discuția ca dacă ii prinde în flagrant delict și hoții fug politia poate face uz de arma dar numai la picior pot fi împușcați de politie.

E un subiect sensibil și e bine sa nu fie omorâți ci doar opriți sa fure...sau...sa fuga...
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Citat: Are dreptate cel care a zis sa sune la 112 și ii poate urmări pe hoți de la o depărtare rezonabila.

La mine ACASA ( casa la curte ) 3 -4 "cetateni" aparati de toate legile din aceasta tara sar gardul si vor sa intre in casa cu intentia de a ...etc.
EU, cetatean supus legilor am voie atat: sa SUN la 112 si sa MA INDEPARTEZ de "hoti" la o departare rezonabila. ..?! atat, da ?
EU imi iau repede familia, ies pe unde pot ( daca pot ) si trebuie sa FUG de acasa de "pericol", ca nu cumva sa le fac ceva rau, pana vine politia ?!
Am inteles bine ? ASTA e legea in Romania ?

Alte discuții în legătură

Evenimentul din primaverii (mediatizat in exces) omor sau leg.aparare? Rog colegi juristi (si nu numai), sa va exprimati opinia (motivat) in legatura cu cazul din Primaverii. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum imi pazesc proprietatea? bamse2008 bamse2008 Salutare tuturor. Incep prin a povesti ca imi doresc sa pun bazele unei ferme de struti, dar cea mai mare problema a mea este paza si securitatea fermei; ... (vezi toată discuția)
Folosirea armei de vanatoare lovy8519 lovy8519 As dori sa stiu daca unei persoane ii este permisa folosirea armei de vanatoare in orice conditii. Problema este ca ieri, o vecina a chemat o persoana cu o ... (vezi toată discuția)