avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea privata

Buna ziua,

Daca detin terenuri agricole iar persoane necunoscute patrund pe terenurile mele si fura , pot sa le impusc ? Voi fi tras la raspundere pentru acest lucru ?
Dar daca inainte de impuscare as filma toata scena ca proba in instanta ulterior ?
Exista vreo lege in Romania care imi permite sa-mi apar proprietatea ? Din cate mi-aduc aminte undeva in Constitutia Romaniei scrie clar ca proprietatea este inviolabila. Dumneavoastra ce parere aveti ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CristiGrs , utilizator 18:18, 4 Martie 2016
altcitat: "cred ca politia ar trebui sa-l caute dupa IP si sa-l puna sub supraveghere. E pericol public atata timp cat vrea sa-si faca singur dreptate...."

daca sunteti atat de "inalt" vigilent informatic, puteti cumva sa urmariti si IP-urile infractorilor care fura de pe proprietatea omului care a postat subiectul ? ... sau e mai simplu ca "mortul" sa fie vinovat ?

Prietene "lucianrosca", iti dau o sugestie : daca iti intra unii in casa si iti simti copilasii amenintati TRAGE FRATE, FOC DE VOIE restul e discutie inutila pt petricadracea si alti comunisti nostalgici ! daca legea e cretina, viata celor dragi ai tai e mai presus de lege !

La proces intr-o mana tii CONSTITUTIA, in cealalta BIBLIA !
CatalinCD a scris:

Prietene "lucianrosca", iti dau o sugestie : daca iti intra unii in casa si iti simti copilasii amenintati TRAGE FRATE, FOC DE VOIE restul e discutie inutila pt petricadracea si alti comunisti nostalgici ! daca legea e cretina, viata celor dragi ai tai e mai presus de lege !

La proces intr-o mana tii CONSTITUTIA, in cealalta BIBLIA !

In mod sigur, daca ar intra peste mine in casa, exact asa s-ar intampla. Dar ca sa plec la vanatoare de "iepuri" prin lanul de porumbi, ca poate poate o sa am ce vâna, ca sa "le arat eu lor" daca imi fura grauntele, nu as face...
@ CatalinCDn
Sunteti in confuzie. Nu este vorba de efractie, patrundere in casa, unde intervine autoapararea. Nu confundati autoapararea cu paza unui bun din proprietate. Si ca sa intelegeti mai bine tot ce inseamna o arma letala, va sugerez sa va documentati.
În Monitorul Oficial nr. 425 din 10 iunie a.c. a fost republicată Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, în temeiul art. 248 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, şi rectificată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 117 din 1 martie 2013, cu modificările ulterioare
Si acum,
- atat Biblia cat si Constitutia nu au fost scrise de comunisti.
- atat Biblia cat si Constitutia nu incurajeaza crima.
Constitutia este pentru cei vii, am votat-o cu totii. Si daca respectam Constitutia, trebuie sa respectam si legile consfintite de ea. A devenit o arta, o moda pentru neinitiati, nerealizati, neadaptati la noua forma de viata, in a da vina pe comunism pentru nereusitele lor.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
petricadracea, utilizator
CatalinCD a scris:

Citat: Are dreptate cel care a zis sa sune la 112 și ii poate urmări pe hoți de la o depărtare rezonabila.

La mine ACASA ( casa la curte ) 3 -4 "cetateni" aparati de toate legile din aceasta tara sar gardul si vor sa intre in casa cu intentia de a ...etc.
EU, cetatean supus legilor am voie atat: sa SUN la 112 si sa MA INDEPARTEZ de "hoti" la o departare rezonabila. ..?! atat, da ?
EU imi iau repede familia, ies pe unde pot ( daca pot ) si trebuie sa FUG de acasa de "pericol", ca nu cumva sa le fac ceva rau, pana vine politia ?!
Am inteles bine ? ASTA e legea in Romania ?

În casa va aflați în legitima apărare dacă ripostati.
Cel mult se poate analiza de procuror egalitatea mijloacelor folosite în legitima apărare.
La cuțit se poate folosi arma de foc după părerea mea.
Adică nu trebuie sa folosești cuțit la cuțit.
@dl.dracea

Atunci ce legi s-au incalcat in cazul Iovan ? Dvs. ati spus , nu eu !
( la Dvs. m-a deranjat nu citarea legilor in vigoare, ci parca vreti mortis sa ne aratati ca "tineti" cu acestea, indiferent daca sunt pertinente sau absurde )

Referitor la "vanatoare" ... nu mai exista pusti cu sare ( stiu ca veti rade ) sau arme air-soft sau alte mijloace care incapaciteaza, dar nu sunt letale ? ... pe acestea ar avea voie sa le foloseasca dl. care totusi a muncit pamantul ala ?

Alte discuții în legătură

Evenimentul din primaverii (mediatizat in exces) omor sau leg.aparare? Rog colegi juristi (si nu numai), sa va exprimati opinia (motivat) in legatura cu cazul din Primaverii. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum imi pazesc proprietatea? bamse2008 bamse2008 Salutare tuturor. Incep prin a povesti ca imi doresc sa pun bazele unei ferme de struti, dar cea mai mare problema a mea este paza si securitatea fermei; ... (vezi toată discuția)
Folosirea armei de vanatoare lovy8519 lovy8519 As dori sa stiu daca unei persoane ii este permisa folosirea armei de vanatoare in orice conditii. Problema este ca ieri, o vecina a chemat o persoana cu o ... (vezi toată discuția)