avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Am cu fosta sotie un apartament pe care vrem sa-l donam copilului nostru major. Intrebare: trebuie neaparat facut partajul sau putem si asa fara?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:24, 14 Februarie 2016
cu actuala sotie am un apartament si un copil iar cu fosta la fel, un apartament si un copil :)
puteti dona linistit primului copil.
Dar trebuie sa fac prima data partajul cu fosta sotie sau se poate si fara, de comun acord cu ea?
v-am zis deja ca nu se face partaj si asta pt ca ambii consimtiti la donatie, veti dona impreuna bunul. Fiind divortati insa, inainte de donatie se intocmeste un act de lichidare prin care declarati ambii ca aveti cote egale din bun.
ok. am inteles. multumesc. o ultima intrebare: dupa decesul meu aceasta donatie pe care o fac copilului se ia in calcul la mostenire? nu as vrea sa vina la usa actualei sotii si a copilului din actuala casatorie ca si cum el nu a primit nimic de la mine.

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)