avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... capacitatea de a fi ascultat în calitate de martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

capacitatea de a fi ascultat în calitate de martor

Organul de cercetare penală al poliției judiciare (polițistul) poate fi ascultat în calitate de martor cu privire la îndeplinirea unui act de urmărire penală întocmit în timpul exercitării atribuțiilor sale?
Cel mai recent răspuns: UTILizatorUTIL , utilizator 01:05, 15 Februarie 2016
Conform art 114 CPP al. (1) Poate fi audiată în calitate de martor orice persoană care are cunoştinţă despre fapte sau împrejurări de fapt care constituie probă în cauza penală.

Precum si art. 115 CPP al. (1) Orice persoană poate fi citată şi audiată în calitate de martor, cu excepţia părţilor şi a subiecţilor procesuali principali.

Partile in procesul penal sunt : inculpatul, partea civila si partea responsabila civilmente;
si
Subiectii procesuali principali: suspectul si partea vatamata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participantii la procesul penal Pocmoc Pocmoc Buna, as dori sa va intreb daca in ncpp participantii la procesul penal , adica procurorul, instantele de judecata, inculpatul, partea civila, partea ... (vezi toată discuția)
Dacă sunt reclamat întrun dosar penal și au fost audiați ... Iconarul Iconarul Dacă sunt reclamat întrun dosar penal și au fost audiați 2 martori. Eu nu am fost chemat la audieri.Întrebare:Am dreptul să solicit ,să văd conținutul ... (vezi toată discuția)
Organul de cercetare penala e obligat sa scrie ce declara cel audiat sau cel audiat? eusaisapte eusaisapte organul de cercetare penala e obligat sa scrie ce declara cel audiat sau cel audiat? Cand sunt audiat de procuror, cheama un grefier, si uneori organul de ... (vezi toată discuția)