Buna seara ,Rog o lamurire in faptul ca :istanta anuleaza decizia de concediere si decide o DESPAGUBIRE egala cu salariile indexate ,majorate si celelante drepturi de care beneficia salariatul de la data emiteri deciziei pana la data pronuntarii hotararii ,deci fara reintegrarea pe vechiul post .Am beneficiat de somaj conform legii 76/2002 daca istanta a hotarat sa mi dea o despagubire si a constatat ca vina concedierii nelegale este exclusiv din vina angajatorului.1-Trebuie sa returnez indemnizatia de somaj AJOFM ? 2-Aceasta returnare a indemnizatiei se face doar la solicitarea AJOFM? 3-Angajatorul are obligatia sa plateasca aceasta suma catre AJOFM deoarece este vinovat direct de faptul ca ma concediat ilegal? 4.-Angajatorul are dreptul sa opreasca din despagubirea care mi-a acordat-o istanta indeminzatia de somaj? sau nu are nici o legatura? multumesc anticipat cu consideratie si tot respectul
1. Da, trebuie sa returnati indemnizatia de somaj primita .
2. Se poate face la solicitarea AJOFM-ului.
3. Angajatorul nu are aceasta oligatie de a plati indemnizatia de somaj primita de dvs, chiar daca instanta a anulat decizia de concediere.
Angajatorul va fi obligat la plata numai in situatia in care exista o hotarare judecatoreasca in acest sens.
4. Angajatorul nu are dreptul sa opreasca din despagubirea acordata de catre instanta, c/v indemnizatiei de somaj primita de dvs. Nu are nicio legatura cu aceasta.