avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta sociala.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta sociala.

Buna ziua!
Daca cineva e nemultumit de felul cum s-a desfasurat ancheta sociala, cu ocazia divortului, unde poate contesta rezultatul acestei anchete? :">
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters98151 , utilizator 15:51, 4 August 2009
In instanta fiindca instanta a dispus efectuarea anchetei sociale!B-)
Sa intelegem ca aceea ancheta sociala nu prezinta adevarul? Sau ce anume va nemultumeste?
Nu stiu la ce fel de ancheta va referiti. Presupun ca va referiti la Ancheta Sociala - pentru stabilirea statutului si a contextului in care persoana traieste ori la Ancheta Psihosociala de tip Familial - care se refera la statutul copilului. Ele se efectueaza de catre un Inspector - Asistent Social. Presupun ca au venit de la SPAS (Serviciul Public de Asistenta Sociala) care se afla in cadrul Primariei. Ati putea sa vorbiti cu ei ori sa mergeti la DGASPC (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) din judetul in care proveniti, ei sunt sefi de care se raspunde. Instanta le cere acestor institutii sa faca Ancheta-Sociala pentru a stabili starea sociala. Ea se poate contesta in cca. 2 saptamani.
Succes.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
ContSters98151, utilizator
Multumesc de lamuriri. Dar a trecut mai mult timp de cand s-a efectuat ancheta sociala, iar persoana nemultumita vrea sa stie acum ce cai mai are pt contestarea acesteia.
Cred ca in acest caz ar trebui sa vorbiti cu avocatul si sa solicite tribunalului sa se faca a doua ancheta sociala. Presupun ca ancheta o iesit urata. Presupun ca e vorba de un copilul. Mi se pare ciudat dar de obicei asistentii sociali urmaresc binele copilului nu stiu de ce nu tin cont de asta? Se urmareste nivelul de trai, atmosfera, afectiune dintre partea in cauza si copil, si multe altele. De obicei asistentii sociali nu trec cu vederea acest fapt, in nici un caz, vad mai mult partea emotionala cand e vorba de copii la mijloc. Eu unul abia am terminat Facultatea de Asistenta Sociala si cand merg pe teren ma uit mai intai la relatia familiei si la satisfacerea nevoilor copilului. Se merge pe principiul ca copilul sa ramana la mama. Ar trebui vorbit cu avocatul, nu trebuie amanat ca situatia va deveni complicata....
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
ContSters98151, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta psihosociala / ancheta sociala Antoanela Geaman Antoanela Geaman Am sesizat foarte multe probleme ale instantelor in a intelege notiune de ancheta psihosociala, obligatorii in cazurile accesorii divortului referitor la ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala CosminaBby CosminaBby Bună ziua, sunt în divorț cu soțul meu, am avut proces separat pt penise alimentara. Acum 2 săptămâni sa făcut ancheta sociala, dar în ancheta lui ... (vezi toată discuția)
Poate intocmi ancheta sociala intr-un divort, un cabinet de libera practica in asistenta sociala? gabialbu gabialbu Potrivit Legii 466/2004 care reglementeaza statutul asistentului social in Romania, la art. 9 se mentioneaza faptul ca profesia de asistent social poate fi ... (vezi toată discuția)