avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pentru viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pentru viteza

Buna seara,
sunt intr-o situatie confuza deoarece azi am primit o amenda pentru depasirea limitei de viteza in localitate... 93km/h mai bine zis la intrarea intr-o localitate care nu este delimitata(viteza constatata de primul agent care s-a dat jos din noile masini dotate cu aparate radar cu laser ...asa s-a exprimat..am ramas uuaaauu!!!!) am refuzat sa semnez p.v. a revenit insotitorul dumnealui i-am solicitat sa ne prezinte verificarea metrologica a noului aparat cu laser , ordinul de serviciu o legitimatie si semnatura unui martor care sa fie de acord cu ceea ce a scris dl agent in procesul verbal, lucru care nu s-a intamplat... am vazut spatele d-lui politist care foarte "amabil" mi-a inapoiat permisul , asigurarea si talonul ..."O sa primiti prin posta"..ok!
Intrebarile mele sunt:
1.Pot face contestatie la acest P.V.(in conditiile in care nu am semnat acest p.v. si nu a existat un martor )
2.Care sunt probele si dovezile ..(((care ma incrimineaza in situatia data..ma refer la p.v scris de ei cu viteza si amenda pe loc fara nici o dovada ca am facut asa ceva))) ....... pe care le pot cere in eventualitatea unei contestatii in instanta.
3. Nu am venit spre ei ...am trecut pe langa ei ...erau la sueta....#-o
Va multumesc pt. eventualele raspunsuri:frantic:
Cel mai recent răspuns: jhon73 , utilizator 21:34, 14 Februarie 2016
Puteti formula plangere contraventionala impotriva procesului verbal urmând ca instanta pe baza probelor administrate de ambele parti (planse foto, cd cu înregistrarea, etc), contestatiile dvs fata de aparatul radar utilizat sau fata de unghiul de inregistrare, etc sa decida daca vor mentine ca legal si temeinic procesul verbal sau vor admite plangerea dvs.
In primul rand va multumesc,pt.raspuns...automat in momentul in care voi primi contraventia voi face contestatie si clar ei trebuie sa dovedeasca ca am avut aceasta viteza si din cate am mai citit pe forumuri cred ca trebuie sa platesc aceasta amenda si mai apoi ,daca am castig de cauza, sa i-mi recuperez paguba :rtfm: dar nu este nici o problema sunt sigur ca nu sunt vinovat si o sa demonstrez acest lucru.
multumesc!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal politie rutiera tudosavioleta tudosavioleta Buna seara, ma aflu in urmatoarea situatie: am condus pe DN1 Predeal-Brasov, in zona Timisul de Jos, dupa acele curbe, am fos oprita de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar fix iobajr iobajr In data de 04.04 am fost surprins pe raza localitatii Hadareni, jud. Mures cu viteza de 91.2 km la ora de catre un radar fix, iprocesul verbal a fost intocmit ... (vezi toată discuția)