avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea Defaimarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea Defaimarii

Buna dimineata, nu am inteles, legea defaimarii sa aprobat se poate pune in aplicare?
Imi puteti da un link de unde sa citesc. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: salontanul , utilizator 12:16, 10 Februarie 2017
exista doar un proiect de lege pt reincriminarea calomniei.

[ link extern ]

acum aveti codul civil.
Art. 72

Dreptul la demnitate

(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.

(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
gi-jane2 a scris:

exista doar un proiect de lege pt reincriminarea calomniei.

[ link extern ]
Acum aveti Codul Civil.
Art. 72. Dreptul la demnitate:
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

Cel care a deschis topicul s-a referit la Legea Defăimării, cea iniţiată de Liviu Dragnea, nu la incriminarea Insultei şi a Calomniei a Cristianei Anghel, cum eronat aţi scris dvs., punând link-ul de mai sus, de pe HotNews !
Apropo de acea lege a incriminării insultei şi a calomniei, citez: "La momentul in care Anghel a depus proiectul de lege la Senat, care este prima camera sesizata, pe 9 septembrie anul trecut, liderul P.S.D. Liviu Dragnea a declarat ca nu il sustine."
Poate aţi vrut să spuneţi că trebuia pus acest link: [ link extern ]
Acolo găsiţi amănunte despre Legea Defăimării, evident !
Legea "defaimarii sociale" a lui Liviu Dragnea se va dezbate si vota cel mai probabil saptamana viitoare, dupa ce sedinta de plen a Camerei Deputatilor a fost suspendata. Initial, a existat propunerea ca aceasta sa fie scoasa de pe ordinea de zi, iar motivul era faptul ca raportul la aceasta lege, care contine o serie intreaga de amendamente admise, a fost gata la ora 09.00 in aceasta dimineata, iar regulamentul forului legislativ prevede ca deputatii sa primeasca raportul la o lege ce urmeaza sa intre pe ordinea de zi cu cel putin trei zile inainte. Intrucat dupa discutii indelungate nu s-a ajuns la un acord cu privire la scoaterea sau pastrarea pe ordinea de zi, conducerea Camerei s-a reunit in sedinta si a decis suspendarea lucrarilor.

Eu cred că se vor scoate din lege paragrafele care atentează la Libertatea de Exprimare (inclusiv on-line) şi la încălcarea Dreptului la Informaţie, plus a Libertăţii de Conştiinţă, toate 3 înscrise în Constituţia României !

[Va rog pentru ultima oara sa nu mai scrieti pe forum despre moderare si sa respectati Regulamentul: scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit iar folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori.]
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
Admin, administrator
Ştire "caldă", promptă, pe care o aşteptam !
Legea Defaimarii, initiata de presedintele PSD Liviu Dragnea, a fost aspru criticata de Hans Klemm, Ambasadorul SUA la Bucuresti. Acesta spune ca legea afecteaza libertatea de exprimare, esentiala intr-o societate bazata pe democratie, "chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza". Iata ce a scris Ambasadorul Hans Klemm pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA in Romania.
"Referitor la proiectul legislativ cu titlul "Proiect de Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup", politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clara. Protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase. Condamnam discriminarea si ura, dar in acelasi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare. Asa cum a declarat presedintele Obama, cea mai puternica arma impotriva discursului instigator la ura nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale tolerantei care se ridica impreuna impotriva bigotismului", a declarat Klemm.

Nu poţi interzice Libertatea de Exprimare, Dreptul la Informaţie şi Libertatea de Conştiinţă, înscrise în Constituţie !
Imi pare rau dar va contrazic. Libertatea de exprimare este pana la a-ti bate joc de mine. Adica, libertatea ta se opreste acolo unde mi-o incalci pe a mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege si ce articol din codul civil pot fi invocate intr-un ... ComN ComN Ce lege si ce articol din codul civil pot fi invocate intr-un proces de calomnie si jigniri. Multumesc. (vezi toată discuția)
Toate femeile sunt ..... denisa90 denisa90 Expresia \\\\"toate femeile sunt .... \\\\" folosita in privat, fata de o anumita persoana sau folosita in public ... Este calomnie/insulta, ranirea ... (vezi toată discuția)
Imagine terfelita voislova voislova Se poate da in judecata un ziar local pentru un artcol prin care iti lezeaza grav dreptul la imagine si sa-l obligi sa blogheze pagina online cu articolul ... (vezi toată discuția)