avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Apartamentele dintr-un bloc sunt inscrise in aceeasi ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Apartamentele dintr-un bloc sunt inscrise in aceeasi carte funciara?

O ruda vrea sa solicite un extras de carte funciara, dar nu cunoaste numarul cartii funciare si numarul cadastral. De fapt, nu stie nici daca apartamentul este intabulat.
Un vecin care tocmai a cumparat un apartament in acelasi bloc si la acelasi etaj are numarul cadastral 628/1/VII/5 si numarul cartii funciare 120815-C1-U43, iar pe actele lui apartamentul rudei apare cu numarul cadastral 628/1/VII/1 (pe aceeasi lista aparand si celelalte apartamente de pe etaj, cu ultima cifra din numarul cadastral diferita, toate fiind consecutive).
Intrebarea este daca poate sa incerce sa solicite un extras de carte funciara. Apartamentele din acel bloc sunt inscrise in aceeasi carte funciara? Altfel cum ar putea afla daca apartamentul este intabulat?
Cel mai recent răspuns: tudor100 , utilizator 12:23, 15 Februarie 2016
Orice persoana care are un interes legitim poate cere, contra cost, informatii de la OJCPI
vezi, de ex.
[ link extern ] /

Pentru un condominiu (bloc) se realizeaza mai intai o CF pentru intreaga constructie si apoi se intabuleaza componentele (apartamentele).
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru raspuns, dar nu sunt lamurit. Stiu ca un extras de carte funciara se poate elibera doar daca se cunoaste numarul cadastral si numarul cartii funciare. In situatia in care ruda mea cunoaste numrul cadastral si numarul cartii funciare al intregii constructii (al blocului), poate solicita extrasul?
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
tudor100, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnificatie simboluri carte funciara victorm86 victorm86 Detin un extras de carte funciara de informare cu numar cadastral ce are la sfarsit simcolurile C1-U8 ( forma xxxx-C1-U8). Doresc sa stiu ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara nr cadastral ContSters200727 ContSters200727 Buna ziua. Constructorul a reusit sa schimbe destinatia demisolului pe care l-am cumparat din spatiu tehnic in apartament (locuinta). O persoana cu studii ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui extras informativ de cf pentru determinarea destinatiei unui spatiu comercial Doldrums Doldrums Buna ziua. Doresc obtinerea unui [b]extras informativ de Carte Funciara[/b] pentru determinarea [b]destinatiei unui spatiu comercial [/b]aflat la parterul ... (vezi toată discuția)