avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de stabilitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de stabilitate

Sunt angajata ca didactic auxiliar din 2005, am avut spor de stabilitate, iar in 2010 am avut concediul pentru cresterea copilului. Pot beneficia de acest spor in continuare, nu am alta intrerupere in invatamant?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:47, 16 Februarie 2016
Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fără plată acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ, nu întrerup vechimea în învăţământ. Aceste perioade nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate. (art.3 lit.A pct.4 din Anexa 5 la Legea nr.63/2011)
Dar sporul pentru conditii grele de munca, cum se aplica, daca perioada de lucru efectiv nu este de 8 ore, si care este procentul?
Sporul se aplica la salariu realizat...
Mie mi s-a spus ca trebuie sa ai o fisa de pontaj unde se trec cate ore ai lucrat in conditii grele de munca (de ex. xerox). Acesta variind functie de orele punctate mai sus.
Daca asa este reglementata la nivel de unitate, atunci asa se acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de fidelitate camitica camitica Buna ziua, Lucrez in invatamant si va rog sa-mi spuneti daca concediul de ingrijire copil se considera vechime efectiva in invatamant pentru acordarea ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii efective in invatamant ilebra ilebra Buna ziua!As dori,daca se poate, sa mi se calculeze vechimea efectiva in invatamant ,avand in vedere faptul ca am lucrat in invatamant in urmatoarele ... (vezi toată discuția)