avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi

Buna seara,

Se poate ca Autoritatea Tutelara de sector sa propuna decaderea din drepturi a unui biologic avand in vedere ca nu plateste pensie alimentara, nu are nicio legatura cu copilul, nu se implica niciodata cu nimic in cresterea si educarea copilului, iar recent a inceput sa-si mai si bata joc de noi prin neprezentarea in locul stabilit pentru vizite?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 13:53, 22 Februarie 2016
Nu, ceea ce ar trebui să încercați este să cereți ca autoritatea părintească să se exercite în mod exclusiv de către dvs, dar și pentru această cerere va trebui făcut un probatoriu solid.
Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti
Art. 508
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.

Ar trebui mers la protecția copilului și întrebați ce se înțelege prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti și atingerea gravă a interesului superior al copilului.
Oricum, și dacă ei ar cere, instanţa nu e musai ca se va pronunţa în acest sens, apoi măsura e provizorie, pana se îndreaptă situația.

Ce scrie referitor la vizite în hot? Adică de ce trebuie sa stabiliti un loc?

Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
De doua ori pe luna in prezenta mea. Atat scrie. Am stabilit pe mail (doar asa comunicam) ziua si ora, dar nu a venit si nici nu si-a mai exprimat dorinta sa o mai vada de atunci. A vazut-o de 2 ori in toata viata ei si atat. L-am intrebat cand are de gand sa-i dea copilului banii (pensia alimentara) si mi-a spus ca in curand o sa-i dau eu lui bani multi sa se duca sa viziteze lumea. Asta nu stiu ce o mai insemna sau ce o mai avea in gand.
Doamna este foarte posibil ca tatal, sa-i zicem asa, sa se gandeasca sa treaca la o executare silita a programului de vizitare (noua genialitate legislativa) care produce venituri in buzunarelor celor care nu platesc pensie, nu sunt parinti, dar au acum o sursa de venit!
Este posibil, avand in vedere ca minorul nu-si cunoaste pretinsul tata, sa refuze sa plece cu el. Geniala lege instaureaza certitudinea de vinovatie a mamei care a "alienat" copilul si de aceea acesta nu vrea sa plece cu tatal. Continuarea povestii este ca tatal va putea solicita, si obtine, amendarea dvs.
Prin urmare, va sfatuiesc sa tineti un jurnal pe mail a absentelor acestuia de la progr de vizitare, cu referire inclusiv la trecut. De asemenea, daca nu plateste pensia, sa faceti plangere penala. Fiti atenta si nu neglijati capitolul dovezi!
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
proastasatului, utilizator
proastasatului a scris:

Doamna este foarte posibil ca tatal, sa-i zicem asa, sa se gandeasca sa treaca la o executare silita a programului de vizitare (noua genialitate legislativa) care produce venituri in buzunarelor celor care nu platesc pensie, nu sunt parinti, dar au acum o sursa de venit!
Este posibil, avand in vedere ca minorul nu-si cunoaste pretinsul tata, sa refuze sa plece cu el. Geniala lege instaureaza certitudinea de vinovatie a mamei care a "alienat" copilul si de aceea acesta nu vrea sa plece cu tatal. Continuarea povestii este ca tatal va putea solicita, si obtine, amendarea dvs.

Adica eu sa-l platesc pe el ca ce? Ca nu-l cunoaste copilul pentru ca nu l-a interesat de 3 ani niciodata? Asta ar fi chiar culmea... sa-l tin in carca 15 ani? Nu am ce sa alienez pentru ca nu exista legatura intre ei, deci nu am ce sa pastrez si nici nu cred ca scrie in vreo lege (o sa caut poate ma insel) sa creez eu legatura dintre ei cu minciuni sau mai stiu eu ce baliverne.

Alte discuții în legătură

Copiii dupa divort raicika raicika scoaterea din drepturi a unuia din parinti.... .cum as putea sa obtin scoaterea din drepturi a tatalui si schimbarea numelui copilului. (vezi toată discuția)
Decadere drepturi parintesti dangelescu100 dangelescu100 Buna ziua, In cazul in care doi parinti nu sunt casatoriti, copilul este recunoscut de tata si-i poarta numele. Timp de 4 ani nu s-a interesat de copil sub ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unui parinte tuty tuty buna ziua, as dori sa stiu daca tatal copilului meu ,cu care nu sunt casatorita,poate decadea din drepturi atata timp cat nu participa in nici un fel la ... (vezi toată discuția)