avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi

Buna seara,

Se poate ca Autoritatea Tutelara de sector sa propuna decaderea din drepturi a unui biologic avand in vedere ca nu plateste pensie alimentara, nu are nicio legatura cu copilul, nu se implica niciodata cu nimic in cresterea si educarea copilului, iar recent a inceput sa-si mai si bata joc de noi prin neprezentarea in locul stabilit pentru vizite?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 13:53, 22 Februarie 2016
Dacă doriți să-l somați înainte de a depune plângerea penală, e foarte bine.
Poate vă contactează telefonic și reușiți astfel să ajungeți la o înțelegere amiabilă.
Acționați cum considerați dumneavoastră că vă e mai favorabil, sau cum vă dictează propria conștință
Executorul are la indemana aceleasi prerogative ca si instanta in a identifica o sursa de venituri, adresandu-se autoritatii fiscale . Mai mult decat atat, executorul il poate popri pe cont la principalele 10 banci, daca nu se reliefeaza vreun angajator sau vreun chirias sau vreun drept de autor etc.
Daca nu apare nimic, degeaba ii faceti si plangerea penala, dat fiind ca se pedepseste neplata cu reavointa, adica incaseaza dovedit dar refuza sa plateasca.
Va multumesc frumos pentru informatii. Cred ca ar fi util sa apelez la un executor pentru ca eu nu stiu daca mai are venituri sau nu, declarate sau nedeclarate. Conteaza domiciliul lui pentru ca nu stiu nici unde sta acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiii dupa divort raicika raicika scoaterea din drepturi a unuia din parinti.... .cum as putea sa obtin scoaterea din drepturi a tatalui si schimbarea numelui copilului. (vezi toată discuția)
Decadere drepturi parintesti dangelescu100 dangelescu100 Buna ziua, In cazul in care doi parinti nu sunt casatoriti, copilul este recunoscut de tata si-i poarta numele. Timp de 4 ani nu s-a interesat de copil sub ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unui parinte tuty tuty buna ziua, as dori sa stiu daca tatal copilului meu ,cu care nu sunt casatorita,poate decadea din drepturi atata timp cat nu participa in nici un fel la ... (vezi toată discuția)