shomo a scris:
F bine. Inteleg ca nu are drepturi (de legaturi) ci doar obligatii (de pensie). Asadar din ce vreti sa-l mai decadeti? Sau daca are drept de leagtauri dat de instanta, de ce credeti ca a fost o judecatoare...de treaba cu dvoastra?
Pentru ca l-a dat pe cel pe care l-am cerut eu si pentru ca a inteles exact situatia. Va spun eu de ce vreau asta. Pentru ca va veni vremea sa inscriu copilul la gradinita si voi avea nevoie de acordul lui. Nu stiu daca si la cele particulare este la fel, dar o sa ma interesez. Apoi va veni vremea vacantelor in strainatate si eu nu stiu de unde sa-l iau pentru ca in afara de o adresa de e-mail nu stiu mai mult. Nici numar de telefon, nici unde sta pentru ca nu locuieste la adresa din buletin. Pentru ca nu am timp sa alerg sa fac supliniri de semnaturi si ce am mai citit pe site-ul asta. Pentru ca, pentru ca..... Pentru ca ma gandesc la viitorul copilului meu.
Ajut-Copii,
Decizia era din 2006, deci se judeca dupa codul vechi. Nu stiu cat de relevanta mai este acum.
Apoi, sa va raspund din punctul meu de vedere:
Autoritatea poate face un raport daca il solicit si poate veni sa vada unde sta copilul, ce conditii ii ofer samd, poate scrie ca acest om nu a participat niciodata cu nimic la nasterea, cresterea si educarea copilului (cum a si recunoscut la proces si s-a si consemnat), ca acest copil nu a trait o viata de familie cu acel om, deci nu-l cunoaste si nu are nici o relatie de atasament fata de el.
1. Prin rele tratamente eu inteleg si dezinteresul total: nu te ingrijesti de el sa aiba mancare, haine, caldura, etc.
3. O neglijenta mai grava decat sa nu te duci la medicul de familie sau sa intrebi daca este sanatos sau daca are nevoie de ceva nu stiu ce inseamna. ”Parintii sunt obligati sa le asigure copiilor conditiile necesare pentru crestere, educare, invatatura, pregatire profesionala, precum si un mediu de viata sanatos”. Observati folosirea termenului ”parintii”, adica la plural.
4. Atingerea grava a interesului copilului: ”capacitatea părinţilor de a răspunde nevoilor concrete ale acestuia”. Ce capacitate are un om care nu castiga? Ii ofera dragoste nemarginita?