avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi

Buna seara,

Se poate ca Autoritatea Tutelara de sector sa propuna decaderea din drepturi a unui biologic avand in vedere ca nu plateste pensie alimentara, nu are nicio legatura cu copilul, nu se implica niciodata cu nimic in cresterea si educarea copilului, iar recent a inceput sa-si mai si bata joc de noi prin neprezentarea in locul stabilit pentru vizite?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 13:53, 22 Februarie 2016
25Maria23 a scris:

gi-jane2 a scris:

Spunandu-i asta , nu ii faceti niciun bine, ii faceti un rau gratuit, lasati-l sa traga concluzii singur in cel mai rau caz.

Singura va trage concluziile deocamdata. Mare ma refer dupa majorat cand va cauta raspunsuri mai amanuntite daca il va cunoaste vreodata suficient de mult incat sa o intereseze.

Nici un copil n-o sa ii multumesca cuiva daca ii demonstreaza ca unul dintre parintii lui e un nenorocit.
Deci daca tineti neaparat sa va raniti copilul si sa-l faceti sa-si piarda increderea si in celalalt parinte pe care il mai are .... sunteti pe drumul cel bun.
Altfel, pastrati mizeriile pentru dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
mirebire, utilizator
Orice copil este sau va fi interesat să-și cunoască părinții. Mulți dintre părinții rezidenți ajung să fie denigrați mai târziu de către proprii copii dacă denigrează pe celălalt părinte, chiar dacă fac asta cu bune intenții sau pentru a proteja copilul.

Este indicat ca atenția să fie sporită dacă este vorba despre un părinte cu un comportament necorespunzător dar acesta din urmă nu trebuie denigrat gratuit sau excesiv. Copilul își dă seama oricum de situația și ia decizii. O să fiți surprinsă de modul de gândire și de analiză a copiilor, foarte matură încă de la vârste fragede.
Aveti perfecta dreptate domnule avocat. Aici ii dau dreptate totala si lui mirebire. Niciun copil nu se va bucura ca in loc sa se mandreasca cu parintele lui sa i se arunce in fata ca taica-zu e un betiv si/sau maica-sa e o c...
Adevarat ca acesti copii vor trage propriile concluzii mult mai devreme decat ne asteptam.
Am sa-mi permit un exemplu pentru cea care a deschis topicul.
Sunt convinsa draga doamna ca la fel ca orice alt parinte vi s-a intamplat nu o data sa refuzati copilului ceva ce isi doreste pe motiv ca nu ati avut bani. Repetand copiilor ca nu avem bani, ca este scump, ca poate luna viitoare etc copiii nostri vor deveni foarte atenti la ce inseamna banii si ce valoare au acesti bani, care stau in calea indeplinerii dorintei lui.
Intrand la scoala si invatand aritmetica si mai apoi cerandu-va ceva banuti pentru un suc, o apa, o inghetata va intelege extrem de rapid ce poate cumpara cu 5 lei sau cu 10 lei. De aici numai e decat un singur pas pentru a intelege ce se poate cumpara cu 250 de lei, pensia de la tatal lui. Concluzia???? vine cat de iute si va fi una personala, neindusa si de ne zdrucinat!
Dvs tot ce aveti de facut este sa pastrati aleatoriu facturi legate de costurile de viata.
Cand copilul va fi suficient de mare si va intreba i le veti da, lasandu-l iarasi sa traga propriile concluzii. Daca e cazul, pastrati si un jurnal al plangerilor de care "v-ati bucurat", eventuale costuri cu avocatii, timbraj, xerocopieri, evidenta zileleor de vizita, in care, eventual, ati tinut degeaba copilul in casa la dispozitia tatalui.
Da doamna PS da!
Foarte bun exemplul. Eu zic sa-i aratati facturile inca de foarte mic, cat plateste mama, cat plateste tata, cu calcule, grafice etc. Eu cred ca il ajuta in vederea pregatirii pentru matematica. Da doamna, da, tatii saraci sau cu bani mai putini ca mama nu sunt tati. Si copiii trebuie sa stie asta.
Lasati dramoletele de tip "o floare si doi gradinari", bietul tata sarac cu mai putini bani decat mama.Vai, vai ne-am umplut de lacrimi...saracutul! Dar ce tata, banuiesc macar aparent de sex masculin, este cel care castiga mai putini bani decat mama? Ce tata, adica barbat, e cel care nu e in stare sa asigure copilului lui nci macar mancarea fiecarei zile?
Cum se face oare ca dragostea "taticului" incepe si se termina cu programul de vizitare si nu e niciodata despre ghete, engleza, tabara la munte?
Doar o minte de profund retard ar putea confunda plangerile cu dragostea parinteasca, executorul cu grija si lenea de a rupe in doua canapeaua cu preocuparea de tata.
Din pacate, plin targul de retarde!

Alte discuții în legătură

Copiii dupa divort raicika raicika scoaterea din drepturi a unuia din parinti.... .cum as putea sa obtin scoaterea din drepturi a tatalui si schimbarea numelui copilului. (vezi toată discuția)
Decadere drepturi parintesti dangelescu100 dangelescu100 Buna ziua, In cazul in care doi parinti nu sunt casatoriti, copilul este recunoscut de tata si-i poarta numele. Timp de 4 ani nu s-a interesat de copil sub ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unui parinte tuty tuty buna ziua, as dori sa stiu daca tatal copilului meu ,cu care nu sunt casatorita,poate decadea din drepturi atata timp cat nu participa in nici un fel la ... (vezi toată discuția)