avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare in RJIP
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare in RJIP

Va salut,

Vreau sa stiu cum se inregistreaza in RJIP, in contabilitatea in partida simpla, un PFA, o cheltuiala pentru apartamentul pe care il am in contract de comodat. De exemplu o factura la energie electrica, gaze, chitanta la asocoatie sau RCS-RDS.
Trebuie sa fac dispozitie de plata catre proprietar, cum inregistrez asta in RJIP, ce trebuie sa apara in RJIP ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:19, 8 Martie 2016
In contractul de comodat trebuie sa fie trecuta suprafata data spre folosinta PFA. Se face % din suprafata apartamentului data PFA. Se intocmeste lunar o NOTA DE CALCUL cu acel % din valoarea fiecarei facturi de utilitati platite de proprietar. Pentru totalul acestei note se intocmeste o DISPOZITIE DE PLATA catre casierie,se semneaza la primirea sumei de catre proprietar. Valoarea acestei DISPOZITII DE PLATA se trece in RJIP:
La dispozitia de plata se anexeaxa o copie a acelor facturi.
Va multumesc pentru clarificari, as vrea sa stiu cum se face o astfel de "DISPOZITIE DE PLATA", exista un model anume, se face o nota scrisa de mana, exista formular pentru asa ceva si dupa aceasta se intocmeste chitanta cu suma ce trebuie eliberata din casierie ?

Va multumesc !
Sunt la Librarii carnete cu Dispozitie de........catre casierie. Nu se intocmeste chitanta. Luati formularele si le completati ,asa cum am mentionat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare plata utilitati in rjip ismi3ismi ismi3ismi Pt ca am gasit pe forum intrebari pt Fisa de operatiuni diverse si raspunsuri contradictorii,doresc sa stiu daca e buna concluzia la care am ajuns: 1)in RJIP ... (vezi toată discuția)
Pfa, cheltuieli deductibile, cheltuieli la întreținere Petrovic Petrovic Lucrez ca PFA în sistem real, plătitor de TVA, și am contract de comodat pentru sediu, și vreau să deduc cheltuieli pe 2019. Am înțeles că trebuie ... (vezi toată discuția)