Vreau sa stiu cum se inregistreaza in RJIP, in contabilitatea in partida simpla, un PFA, o cheltuiala pentru apartamentul pe care il am in contract de comodat. De exemplu o factura la energie electrica, gaze, chitanta la asocoatie sau RCS-RDS.
Trebuie sa fac dispozitie de plata catre proprietar, cum inregistrez asta in RJIP, ce trebuie sa apara in RJIP ?
In contractul de comodat trebuie sa fie trecuta suprafata data spre folosinta PFA. Se face % din suprafata apartamentului data PFA. Se intocmeste lunar o NOTA DE CALCUL cu acel % din valoarea fiecarei facturi de utilitati platite de proprietar. Pentru totalul acestei note se intocmeste o DISPOZITIE DE PLATA catre casierie,se semneaza la primirea sumei de catre proprietar. Valoarea acestei DISPOZITII DE PLATA se trece in RJIP:
Va multumesc pentru clarificari, as vrea sa stiu cum se face o astfel de "DISPOZITIE DE PLATA", exista un model anume, se face o nota scrisa de mana, exista formular pentru asa ceva si dupa aceasta se intocmeste chitanta cu suma ce trebuie eliberata din casierie ?
Sunt la Librarii carnete cu Dispozitie de........catre casierie. Nu se intocmeste chitanta. Luati formularele si le completati ,asa cum am mentionat anterior.