Buna, am o problema: firma la care lucrez ne da salariile in data de 5 si 20 a lunii. De ceva timp la unii ne intarzie. Azi este 2 aug si inca nu am luat banii care ar fi trebuit sa-i iau in 20. Mentionez ca am facut cerece si pentru salariu mediu pe unitate la intoarecerea din comcediu de crestere a copilului (in iunie) si nu am primit nici acei bani. cum imi pot recupera banii de la firma, sunt inca angajata.
Ati putea face o sesizare la ITM , asta v-ar garanta ca s-ar face un control si ar fi amendati, iar ITM le-at pune in vedre sa fac platile salriale, dar nu ii poat si obliga la a face acest lucru.
Drepturile salariale neacordate pot fi recuperate in instanta, dar mai mult ca sigur un proces v-ar detreiora relatiile cu angajtorul si ati putea fi evnetual concediat.
Da, o alta solutie este actionarea in judecata a angajatorului. Aveti grija sa nu depasiti termenul de prescriptie al dreptului la actiune care este de 3 ani de la data nasterii copilului pentru salariul mediu, iar pentru neplata salariilor acest termen incepe sa curga de la data de cand trebuia sa va achite salariul..
Cel mai bine ar fi sa va schimbati locul de munca daca angajatorul nu isi respecta termenul. Asa daca il veti chema in eventualitate in instanta e posibil sa castigati dar locul de munca sigul o sa-l pierdeti chiar daca nu imediat. Oricum daca o sa mai lucrati acolo veti avea o relatie foarte tensionata cu el...