buna ziua,va cer un sfat cu privire la urmatoare problema,am lucrat la o societate comerciala timp de 6 ani..in noiembrie 2014 am ramas insarcinata si din motive medicale am fost nevoita sa intru in medical inca din luna a 6 de sarcina.....de cand am intrat eu in medical si pana am nascut magazinul s a inchis (nu si firma)..nu am primit nici un leu nici pe medicale nici ultimul salar de inainte de a pleca ,ulterior am aflat ca nici contributiile pentru angajati nu le a platit catre stat.
mentionez ca patronul e cetatean ucrainian,in tara nu mai are nici un magazin si eu nu reusesc sa dau de el in nici un fel.
mentionez ca sediul firmei este la adresa apartamentului meu proprietate personala (in baza unei intelegere..am zis sa fiu draguta sa il ajut ca nu avea cunostinte in iasi).intrabari:
1.ce sanse am sa recuperez vreun leu de la el tinand cont ca practic a lasat totul de izbeliste si a plecat (deja are 3 procese pe rol din partea unor furnizori, procese la care evident nu s a prezentat)?
2.cum reusesc sa scap de sediul firmei de pe adresa mea avand in vedere ca nu detin nici un document al firmei..firma neavand activitate la sediu?
3.stiu sigur ca patronul nu detine nimic pe numele sau..asa incat intreb daca are vreun sens sa ma aresez instantei?
va multumesc anticipat!
Pentru plata medicalelor trebuie sa dati societatea in judecate, nu prea inteleg in ce sens stiti dvs ca s-a inchis
Cu privire la sediu social, banuiesc ca detineti un contract incheiat intre dvs si societate (inchiriere sau comodat). In functie de termenul din contract va aflati in situatii diferite cu privire la introducerea unei actiuni in instanta, avand obiecte diferite. Sunteti sigura ca asociatul firmei nu detine nimic pe numele lui?
da stiu din surse sigure ca tot ce are (case,masini) sunt pe numele sotiei sau parintilor, magazinul s a inchis(era singurul magazin din iasi,),s a inchis deoarece a acumulat multe datorii la chirie,magazinl fiind situat in unul din centrele comerciale mari ale orasului....societate nu este inchisa....cu privire la sediul social a fost facut un contract de comodat.
multumesc mult pentru raspunsuri!
1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate
Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligaţiilor prevazute la art. 36 alin. (3): a) refuzul nejustificat de plată a indemnizatiilor;
b) calculul şi plata eronata a indemnizatiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48
Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Sunt gravidă
Alinadop
Buna dimineața am si eu o mare problemă de la 1 noiembrie am intrat în concediu prenatal patronul știa de starea mea de sănătate de la început are si ... (vezi toată discuția)