avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme agentie imobiliara

Buna ziua, am achizitionat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare.
Agentul a facut afirmatii neadevarate inca de la inceput, mintind cu privire la suprafata imobilului si la privire cu stadiul de redare al apartamentului.
Am trecut cu vederea acest inconvenient fiind prea incantat de imobil si am tolerat lucrurile.
Apoi am fost mintit de catre agent, jignit mi-a inchis telefonul in nas spunadu-mi sa imi rezolv singur problemele ceea ce am si facut si acum ma trezesc cu o citatie de la un avocat ca imi cere dublul comisionului semant.

Precizez ca in contractul de vizionare am semant pentru 1,5% comision si a fost negociat ulterior la 1% (doar verbal) pe motiv ca am vizionat impreuna doar 2 apartamente.

Din momentul in care mi-a inchis telefonul in nas agentul nu a mai dat nici un semn de viata pana cand nu am primit notificarea avocatului lui cum ca trebuie sa platesc dublul comisionului.

Eu i-am oferit suma la care ne intelesesem imediat ce am fost contactat de catre avocat insa acum refuza si pretine dublul comisionului.

Este aceasta clauza legala , ca daca intraziu mai mult de 30 zile de laincheierea contractului de vanzare cumparare sa platesc dublu?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:40, 16 Februarie 2016
Trebuie sa vedeti contractul cu agentia imobiliara,comisionul se va plati conf.contractului incheiat cu agentia imobiliara si nu celor convnenite/discutate doar verbal si neconcretizate intr-un inscris.
alexandruroman123 a scris:

Este aceasta clauza legala , ca daca intraziu mai mult de 30 zile de laincheierea contractului de vanzare cumparare sa platesc dublu?

Aceasta clauza este inscrisa in contractul incheiat cu agentul imobiliar sau este doar o intrebare?

Daca ati semnat contractul cu aceasta clauza atunci trebuie sa ii platiti conform contractului, daca nu, nu.
buna ziua si multumesc pentru raspunsul dvs!
clauza spune ca pentru primele 30 zile de intarziere se vor plati penalitati de 0,5% iar daca se depaseste tremenul de 30 zile penalitatile vor fi egale cu cunatumul comisionului.
Despre aceasta clauza ma refer daca este legala.
de asemenea agentul refuza sa vorbeasca cu mine, adresa agentei nu corespunde cu cea din citatie,

Multumesc
Nu este obligatoriu ca adresa agentiei sa fie cea din citatie, este trecuta adresa avocatului.
Trebuia sa fiti atent ce semnati, penalitati se pot aplica de ambele parti, depinde ce valoare este stabilita de comun acord. Din moment ce ati semnat inseamna ca ati fost de acord cu aceste penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

valabilitate contract cu agentia imobiliara bellla bellla buna ziua va rog cine poate sa-mi dea un raspuns. am semnat un contract de vizionare pt un apartament in anul 2008 luna noiembrie, eu fiind cumparatorul, ... (vezi toată discuția)
Sora mea a vizionat, pentru mine, un apartament cu altă agenție decât aceea cu care am încheiat noi contract. putem fi obligați să plătim comision ambelor agenții? Wipo Wipo Buna ziua, suntem in cautarea unui apartament si in ultimele luni am fost sa vizitam o gramada de apartamente gasite pe site-uri de imobiliare, majoritatea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situație cu o agenție imobiliară. am sunat ... Tody1987 Tody1987 Buna ziua, Am o situație cu o agenție imobiliară. Am sunat pt a viziona un apartament,apoi agentul m-am dus și la un altul care era chiar la scara de ... (vezi toată discuția)