avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plata impozit auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plata impozit auto

in urma cu 4 ani am vandut un autoturism si pe baza contractului de vanzare cumparare am radiat autoturismul de la Circa fiscala pentru a nu mai plati impozit si i-am dat cumparatorului fisa fiscala pentru a-si putea inmatricula masina.Cumparatorul de 4 ani nu a catadicsit sa-si inmatriculeze masina pe numele lui la politie si nici la circa fiscala unde-si are domiciliul nu s-a prezentat pentru a-si inscribe autoturismul cu intentia vadita de a nu plati impozit pe masina..Masina figureaza inmatriculata la politie tor pe numele meu.Cum asi putea sa-l determin pe cumparator sa-si inmatriculeze masina si sa intre in legalitate si la plata inpozitului intrucat de 4 ani nu s-a mai platit impozit.?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:15, 17 Februarie 2016
Incercati prin mediere sa rezolvati litigiul cu persoana care a cumparat autoturismul. Solicitati acestuia ca intr-un termen scurt sa inmatriculeze autoturismul pe numele lui, sa inregistreze autoturismul la Directia Fiscala Locala pentru plata impozitului pe viitor. Solicitati cump[ratorului sa va plateasca contravaloarea impozitelor platite de dvs. dupa ce i-ati vandut autoturismul. Daca medierea nu rezolva litigiul trebuie sa va adresati instantei de judecata.
ing. Ioan Ciobanu
din contra ,autoturismul este radiat de la circa fiscala in momentul cand l-am vandut,si nu s-a mai platit impozit pe el ,in schimb mi-au venit doua amenzi la rovigneta intrucat autoturismul figureaza inmatriculat in circulatie tot pe numele meu
iofcea_nicu a scris:

din contra ,autoturismul este radiat de la circa fiscala in momentul cand l-am vandut,si nu s-a mai platit impozit pe el ,in schimb mi-au venit doua amenzi la rovigneta intrucat autoturismul figureaza inmatriculat in circulatie tot pe numele meu

In acest caz solicitati cumparatorului sa va ramburseze amenzile pe care le-ati platit, dar si pe cele pe care eventual nu le-ati platit intrucat acestea din urma apar pe numele dvs. si neachitarea lor poate sa va aduca necazuri. De exemplu, atunci cand aveti nevoie de un act de la Directia Fiscala Locala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu masina masterd111 masterd111 buna ziua.acum 3 ani am vandut un autoturism cu contract de vanzare cumpare contra sumei de 3000 euro.am radiat masina de la fisc,cumparatorul urmand sa o ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism serafim liviu serafim liviu acum 4 ani am vandut o masina .ca acte de la acea masina mai am doar cartea de identitate a masinii .Nu cunosc unde mai este acum masina si nici cine o are in ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina VERONICA56 VERONICA56 Am dat cu contract de comodat [vandut] o masina dacia. Persoana respectiva a vandut masina altcuiva spunandu-mi ca a vandut cu acte in regula.Eu am radiat-o ... (vezi toată discuția)