avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

la 1 ian 2006 am intrat in concediu de crestere a copilului pana la 1 mai 2007 cand am revenit la servici.am mai lucrat in perioada 1 mai-1 septembrie 2007 perioada in care am avut si concediu de odihna pentru restul de luni ramase din 2007 d(17 zile)dar la 1 sept 2007 am intrat din nou in concediu de crestere a copilului cu cel de al doilea copil si am revenit in servici la 1 aprilie 2009.mai pot beneficia de concediu de odihna pe 2009 in conditiile in care eu in 2007 am luat un co fara sa merg la servici pentru cele 17 zile luate?sau pt concediul din 2007 trebuie sa lucrez acum.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:27, 4 August 2009
Pentru perioada lucrata in 2009 veti beneficia de co
chiar daca in 2007 am luat co 17 zile dar am lucrat doar 4 luni?la servici imi spune ca nu mai am dreptul in 2009 pt ca l am luat in 2007 fara sa mai lucrez pana in decembrie.
Angajatorul are dreptate, partial.
Pentru anul 2007, cand ati lucrat doar 4 luni, aveati dreptul la zile de concediu de odihna aferente numai acestei perioade de activitate. ( aproximativ 2-3 zile de CO pe luna efectiv lucrata - in functie de cate zile de CO aveti dreptul).

Daca ati efectuat in 2007 mai multe zile de CO decat aveati dreptul, va reglati cu angajatorul acum, la revenirea in activitate.
Asta nu inseamna ca nu aveti dreptul deloc la concediu de odihna in 2009, ci doar ca vi se vor scadea din acesta zilele de CO efectuate in 2007 in plus fata de cate aveati dreptul.
Se face o regularizare a concediului de odihna din anul de dianinte de cIC si cel in care ati revenit in activiatt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in anul revenirii din cic liliann liliann Va rog sa ma lamuriti in leg cu acest aspect, am intrebat la res umane si mi-a spus ca nu am dreptul la CO pe 2009. Eu insa cred ca am, si iata si situatia mea ... (vezi toată discuția)
Zile co anulate AnaisB AnaisB buna ziua, in oct 2006 am intrat in concediu medical prenatal si mai aveam 3 zile neefctuate din CO pe care serviciul personal a refuzat sa mi le dea pe ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pentru nastere copil&concediu odihna carmenjavla carmenjavla Buna ziua, in data de 17 septembrie 2007 am nascut un copil. Nu am stiut de CCMN si nu am cerut salariul mediu pe unitate. Mentionez ca in data de 8.03.2010 ... (vezi toată discuția)