avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM disciplinar

Am urmatoarea problema : mi-am depus demisia fara a cere un numar de inregistrare, iar ulterior angajatorul a sustinut faptul ca el nu a primit nimic, nici demisia, nici echipamentul de lucru si nici datele din cartela tahografica, ei nedandu-mi la semnat nici un proces de predare-primire acum la sfarsit. Intre timp, am mers acasa, fiind in pauza la domiciliu (eu fiind sofer de camion si lucrand in strainatate aproximativ 3 luni), iar dupa vre-o luna de zile cand le-am cerut actele de inchidere a contractului mi s-a spus ca este suspendat contractul pe motive de absente nemotivate si ca va fi incetat ulterior pe motive disciplinare. Chiar daca eu le-am explicat ca am depus demisia si le-am dat toate detaliile, nu au vrut sa auda de asa ceva, dar culmea este ca nici nu m-au sunat in timpul cat am fost acasa sa vada de ce nu vin la lucru. Ce as putea sa fac in acest caz ca sa nu am CIM incheiat disciplinar deoarece nu este conform cu realitatea si angajatorul in mod voit mi-a ,,pierdut,, demisia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 17 Februarie 2016
Angajatorul este obligat să înregistreze demisia, în caz contrar săvâreste contravenţia prevăzută de art. 260 alin.1 lit. n din Codul Muncii, iar salariatul are posibilitatea de a face dovada demisiei prin orice mijloc de probă (art.81 alin.2 C.mun.).

Dovada o puteti face cu martori, avand in vedere ca poate exista persoane care au vazut ca vi s-a refuzat inregistrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Art61 litera a din codul muncii Corcodel nico Corcodel nico Buna ziua.sotul meu a lucrat 9ani la o societate de confectii textile.intre timp a gasit altceva mai bun de lucru.a facut cerere de incetare a activitatii si a ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz mirela virtosu mirela virtosu Buna ziua, Daca astazi mi-am depus cererea de demisie si angajatorul a stabilit o perioada de preaviz pana pe data de 08.09.2015 inclusiv iar eu ma prezint la ... (vezi toată discuția)