avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura de camera
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura de camera

Am fost chemat la instanta in procedura de camera, sunt parte vatamata, de ce am fost chemat, am inteles ca in procedura de camera nu se mai administreaza probe, este o confruntare intre procuror si inculpat. Este posibil sa mai fiu audiat, martorii nu au fost chemati, judecatorul a ridicat din oficiu exceptii, ce inseamna va rog să-mi răspunde-ți?
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 11:03, 17 Februarie 2016
Este o procedura in contradictoriu cu toate partile, se pot administra probe, dar numai in vederea dovedirii nelegalitatii actelor de urmarire penala si a probelor administrate, nu si probe ce tin de temeinicia acuzatiei penale sau a actiunii civile.
In calitate de persoana vatamata, puteti invoca oral sau in scris incidenta sanctiunii nulitatii relative sau absolute, respectiv a excluderi probelor nelegal sau neloial administrate.
Cititi suplimentar Decizia 641/2014 CCR.
Se mulțumește!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea de a răspunde a parchetului viorelv viorelv Este sau nu constituțională fapta judecătorului de camera de a invoca din oficiu excepții, pe care tot el se rezolva în camera de consiliu, fără a se ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara - cereri si exceptii/nelamurire MihaelaM84 MihaelaM84 Acum cateva zile tatal meu a primit copia certificata a rechizitoriului, aducandu-i-se la cunostinta obiectul procedurii si dreptul de a formula cereri si ... (vezi toată discuția)
Lnducerea in eroare a organelor judiciare Roman85 Roman85 Buna Ziua am depus la parchet doua plangeri fata de doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor ... (vezi toată discuția)