Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea problema:
Sotul meu a accidentat pe trecerea de pietoni, un domn in varsta de 60 ani. In urma accidentului acesta a fost spitalizat 60 de zile cu rani la cap si memebre. In urma intelegerii cu victima, am achitat daune prin notariat 8000 de euro ( operatie, tratamente ulterioare). Dupa aproximativ un an am primit citatie sa se prezinte la Parchet in vederea solutionarii cazului.
Va rog sa imi spuneti care ar fi sanctiunile care i s-ar aplica.
Orice sugestie este binevenita
Intr-adevar in cazul in care soferul se afla in stare de ebrietate - nu este necesara plangerea prealabila pentru punerea in miscare a actiunii penale .
dacain certificatul de la Lml existent la dosar sunt mentionate ingrijiri medicale mai mari de 60 de zile ,sotul va fi cercetat pt vat. corp. grava ,iar intelegerea partilor NU inlatura raspunderea penala,va primi pedeapsa prev in codul penal pt aceasta fapta.. Daca nr e mai mic de 60 de zile si daca pietonul nu a facut plangere si v-ati impacat, sotul va primi NUP
Revin cu aceeasi problema.
In situatia in care operatia suferita la picior, exact in ziua accidentului, a fost gresita (lucru confirmat de un al doilea medic), iar pe baza radiografiei gresite, au fost acordate cele 70-80 de zile, ma poate ajuta acesta informatie pentru a i se reduce perioada de suspendare a permisului?.
Poate fi folosita acesta informatie in beneficiul meu.
Menitonez ca victima stia doar de 45 de zile si nu de 70-80 de zile.