Daca s-a retocedat in baza unei sentinte aceea este actul de proprietate! Sentinta trebuie sa fie investita cu formula definitiva si executorie, iar daca nu se specifica in sentinta ca se va intabula de indata la CArtea Funciara, atunci mergeti Dvs. cu sentinta si notati in cartea funciara noul proprietar!
Dar va rog sa imi spuneti asociatia respectiva apare in sentinta ca proprietarul de drept? sau persoana fizica?
In orice caz este proprietar, si pentru intabularea in Cartea Funciara i se va face un calcul de evaluare pt. calcularea taxelor de inscriere in cadastru (acolo la cadastru) si parerea mea, la calculul valorii de impozitare al imobilului, dupa care veti plati impozit, cand il declarati la finante ca bun propriu al asociatiei, il puteti nota in contabilitate, avand extrasul de carte funciara ca "titlu de proprietate"
Va multumesc. Toate demersurile au fost deja facute in ceea ce priveste inscrierea in Cartea Funciara. Eu m-am impotmolit la formula de inregistrare in contabilitate. Asociatia este proprietarul de drept al imobilului, in urma sentintei. Daca eventual are cineva o idee, il rog sa ma ajute!
Inca nu ati aflat raspunsul? si eu am un caz, o asociatie profesionala - deci non profit, a recuperat un imobil, si a primit de la cel ce o folosea - o regie nationala, fisa mijlocului fix, cu val de inventar, amortizarea si restul de amortizat.
Cum se inreg in conta? la capitaluri? care este inregistrarea?? nu are actionari, este nonprofit
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.