avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imobil retrocedat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imobil retrocedat

Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti cum sa inregistrez in contabilitatea unei asociatii un imobil retrocedat de stat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SimoTrandafir , utilizator 19:59, 17 August 2009
Daca s-a retocedat in baza unei sentinte aceea este actul de proprietate! Sentinta trebuie sa fie investita cu formula definitiva si executorie, iar daca nu se specifica in sentinta ca se va intabula de indata la CArtea Funciara, atunci mergeti Dvs. cu sentinta si notati in cartea funciara noul proprietar!
Dar va rog sa imi spuneti asociatia respectiva apare in sentinta ca proprietarul de drept? sau persoana fizica?
In orice caz este proprietar, si pentru intabularea in Cartea Funciara i se va face un calcul de evaluare pt. calcularea taxelor de inscriere in cadastru (acolo la cadastru) si parerea mea, la calculul valorii de impozitare al imobilului, dupa care veti plati impozit, cand il declarati la finante ca bun propriu al asociatiei, il puteti nota in contabilitate, avand extrasul de carte funciara ca "titlu de proprietate"
Va multumesc. Toate demersurile au fost deja facute in ceea ce priveste inscrierea in Cartea Funciara. Eu m-am impotmolit la formula de inregistrare in contabilitate. Asociatia este proprietarul de drept al imobilului, in urma sentintei. Daca eventual are cineva o idee, il rog sa ma ajute!
Inca nu ati aflat raspunsul? si eu am un caz, o asociatie profesionala - deci non profit, a recuperat un imobil, si a primit de la cel ce o folosea - o regie nationala, fisa mijlocului fix, cu val de inventar, amortizarea si restul de amortizat.
Cum se inreg in conta? la capitaluri? care este inregistrarea?? nu are actionari, este nonprofit

Multumesc pentru rapuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am in momentul de față o problemă. doresc sa deschid ... madalina_pt madalina_pt Buna ziua, Am in momentul de față o problemă. Doresc sa deschid o asociație impreuna cu sora si tatal meu (o asociatie de animale) cu sediul social in ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept proprietate mosemari2000 mosemari2000 Buna ziua! Se poate intabula o dispozitie de retrocedare in baza L10, fara a face masuratorile pentru cadastru? Pentru masuratori am nevoie de acces in ... (vezi toată discuția)
Notare sulta cartea funciara tmctmc tmctmc Buna seara. Vin cu o problema de care m-am lovit si inca nu am reusit sa-i aflu solutia. In urma unui proces de succesiune( si iesire din indiviziune) sa ... (vezi toată discuția)