avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abonament voce telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abonament voce telefonie mobila

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as avea nevoie de sfatul unui cunoscator. In luna mai 2014 mi-ar reinnoit abonamentul de telefonie mobila la un faimos operator de telefonie din Romania, acceptand o oferta de abonament promotional si un telefon la pret subventionat, cu prelungire contract 24 de luni. Mi s-a inregistrat acordul verbal, mentionandu-se la momentul acceptarii promotiei ca voi putea solicita modificarea abonamentului la unul cu o valoare mai mare oricand pe perioada contractului, respectiv la unul cu o valoare mai mica cu cel mult 3 luni inaintea expirarii perioadei contractuale, fara nicio alta conditie de cost sau prelungire. Deoarece in ultima perioada am avut ceva probleme financiare, m-am gandit sa reduc din cheltuieli printre acestea find si abonamentul de telefonie mobila. Am solicitat operatorului modificarea abonamentului la cel mai mic abonament care nu ofera niciun beneficiu mentionand cele de mai sus, iar raspunsul primit a fost ca nu se poate modifica abonamentul decat cu prelungirea contractului, prin acceptarea unei noi oferte promotionale. Dupa indelungi discutii si verificari(operatorul sustinea ca in termenii si conditiile generale ar fi mentionat acest aspect, desi am verificat si nu scrie nicaieri in documentele semnate ca pot modifica abonamentul doar cu prelungirea contractului), am solicitat operatorului sa imi transmita inregistrarea cu acordul verbal unde se mentiona ca pot modifica abonamentul, am indeplinit toate formalitatile solicitate pentru obtinerea acestuia si mi s-a comunicat ca in 7 zile voi primi inregistrarea. A trecut o luna si jumatate, reprezentantii operatorului se scuza ca cererea mea a ajuns la departamentul gresit si ca in ziua urmatoare o voi primi dar acest lucru nu s-a intamplat. Mai mult, cu privire la "obligativitatea" de modificare a abonamentului doar cu prelungire de contract, o domnisoara mi-a strigat sus si tare ca asa e legea si ca pot sa ma plang si la ANPC ca legea e lege. Nu sunt o cunoscatoare in acest sens, va rog sa imi spuneti conform carei legi modificarea unui serviciu presupune si obligativitatea de prelungire a contractului.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
ddd_77, utilizator
Cel mai recent răspuns: ddd_77 , utilizator 19:06, 19 Februarie 2016
ddd_77 a scris:

Nu sunt o cunoscatoare in acest sens, va rog sa imi spuneti conform carei legi modificarea unui serviciu presupune si obligativitatea de prelungire a contractului.

Nu exista o asemenea lege, in cazul dvs. contractul ''vorbeste''.

Daca nu gasiti stipulat in contract ce vi s-a spus la telefon:

Mi s-a inregistrat acordul verbal, mentionandu-se la momentul acceptarii promotiei ca voi putea solicita modificarea abonamentului la unul cu o valoare mai mare oricand pe perioada contractului, respectiv la unul cu o valoare mai mica cu cel mult 3 luni inaintea expirarii perioadei contractuale, fara nicio alta conditie de cost sau prelungire.

faceti reclamatie la ANPC.
Nu uitati sa scrieti de inregistrare - cand ati cerut-o si ca n-ati primit-o.
Unde scrie Pretentiile dvs. cereti reducerea facturilor pentru ultimele 3 luni din abonament conform solicitarii facute - deci de la X lei in prezent la Y lei - pe baza informatiilor primite telefonic.
Nu uitati sa scrieti si ca acele informatii nu exista si in contractul scris.

[ link extern ] /


Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract telefonie mobila guiualina guiualina Buna ziua! Am contract cu un operator de telefonie mobila de 12 ani, 2 numere pe acelasi contract. Acum doresc modificarea tipului de abonament cu unul mai ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare plata daune/interese de catre companie telefonie mobila ovi47 ovi47 Buna ziua, In anul 2013 am reinoit cu Vodafone contractul pentru servicii de telefonie mobila,achizitionand,totodata,si un telefon la pret subventionat,pentru ... (vezi toată discuția)