avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legalitate solicitare plata daune/interese de catre ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legalitate solicitare plata daune/interese de catre companie telefonie mobila

Buna ziua,
In anul 2013 am reinoit cu Vodafone contractul pentru servicii de telefonie mobila,achizitionand,totodata,si un telefon la pret subventionat,pentru o perioada de 2 ani. In anul 2014,am solicitat trecerea de la abonamentul smart 19 ( abonament care nu se mai afla in oferta Vodafone ) la red 19,abonament care oferea servicii superioare fata de smart 19.Anul trecut a expirat perioada de 2 ani de contract cu telefon subventionat.Anul acesta am primit o oferta buna din partea altui operator de telefonie mobila cu portarea numerelor actuale ( am o vechime de 18 ani in retea ),dar Vodafone imi solicita achitarea unei sume ca daune/interese in caz de portare.In clauzele contractuale principale nu este trecuta nici o suma de plata in cazul incetarii unilaterale a contractului,fiind specificata doar perioada minima de 1 an.
1 Intrebarea mea este daca aceasta solicitare nu este abuziva
2 Doresc sa fac o plangere catre ANPC pentru discriminare si inselaciune, deoarece Vodafone a schimbat serviciile oferite la noile abonamente ( superred 19 ofera in plus 2.5 GB trafic de internet fata de red 19 cu numai 1 GB trafic de internet,serviciile de care beneficiez in prezent,platind un abonament de 19 eu sunt oferite la un abonament de 13 eu red 13 ) sau ,ceea ce au facut ei ,se incadreaza la abuz de incredere. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: ovi47 , utilizator 14:37, 7 Martie 2016
Daca nu mai sunteti sub perioada contractuala obligatorie ( si din cate am inteles eu - asa este ), nu au cum sa va solicite daune pt ca doriti sa beneficiati de serviciile altui operator.

In ceea ce priveste beneficiile abonamentului - acestea au fost acceptate prin acel contract RE19 - care la data respectiva va costa 19 euro. Faptul ca acum Vodafone ofera aceleasi beneficii dar la un pret mai mic nu ii incadreaza in cele mentionate de dvs. mai sus.
In anul 2014,am solicitat trecerea de la abonamentul smart 19

Oare nu ati prelungit contractul cu aceasta ocazie ?
ba da si expira anul acesta in septembrie,dar este o prelungire a contractului fara a beneficia de telefon subventionat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa reziliere vodafone 2018 GiHa GiHa Ce parere aveti despre urmatoarea situatie: Este o poveste mai lunga insa am sa sintetizez cat pot, nu mai detaliez felul in care angajatii Vodafone iti ... (vezi toată discuția)
Consum internet depasit cu 741 euro la vodafone - nejustificat Gianina B Gianina B Buna ziua, Am urmatoarea problema cu compania de telefonie mobila Vodafone, m-au contactat sa ma anunte ca cu o zi inainte (11.12.2020) am depasit consumul de ... (vezi toată discuția)
Contract incheiat telefonic vodafone DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Socrul meu in varsta de 70 de ani a fost sunat de catre un operator Vodafone si cumva pacalit cu oferta de schimbare abonament. Socrul meu are ... (vezi toată discuția)