avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drepturile proprietarilor in adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drepturile proprietarilor in adunare generala

Art. 23, alin. (2) din L230/2007 : "adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari".
Art. 24, alin. (4) : "hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii care nu au fost prezenti la adunarea generala precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari".

1. Proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe la discutiile de la adunarea generala avand in vedere prevederile articolelor sus mentionate? (Nu faci parte din asociatie, nu ai ce cauta la AG! X-( )

2. Preverile art. 12 din HG 1588/2007 privind drepturile si obligatiile proprietarilor se aplica si proprietarilor care nu sunt membri ai AP avand in vedere ca se precizeaza "proprietarii membri ai asociatiei (...) au si urmatoarele drepturi si obligatii"?

De ex. cei care nu sunt membri au obligatia sa depuna in copie actul de proprietate (lit.g)?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:49, 19 Februarie 2016
Proprietarii care au participat la adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari sunt considerati membri de drept ai asociatiei sau trebuie sa depuna o cerere de inscriere in asociatie?

In opinia mea cererea de inscriere in AP o depun doar cei care nu erau proprietari la momentul infiintarii AP precum si cei care erau proprietari dar nu au participat sau nu au dorit sa devina membri cu ocazia adunarii generale de constituire.
cyan a scris:

Proprietarii care au participat la adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari sunt considerati membri de drept ai asociatiei sau trebuie sa depuna o cerere de inscriere in asociatie?


Eu cred ca glumiti.
Asa-zisii membri fondatori (nu membri de drept) sunt acei proprietari care au dus la asociatie inainte de AG de constituire toate documentele cerute, au semnat acodul de asociere (tabelul), acordul individual precum si ce se mai cere pe-acolo si nu trebuie sa mai depuna nimic, sunt recunoscuti ca membri ai as. prop. respective, cu drepturi si obligatii depline.

Ceilalti proprietari care dintr-un motiv sau altu nu au dus documentele necesare completarii dosarului de infiintare si nu au semnat documentele necesare, trebuie sa-si manifeste expres dorinta de a deveni membri, in conditiile art. 7, insa nu-i chiar asa, fără alte formalităţi, ci trebuie sa faca intr-adevar o cerere, sa depuna si el documentele cerute si celorlalti proprietari, sa semneze acordul de asociere, deci fara alte formalitati...

@zxc1

...Casiera, Contabila, Cenzora, etc.
sunt membri ai as. prop. de care faceti parte? Ce sa mai vorbesc de presedinte ?
Deocamdata Legea nu spune cate delegatii de reprezentare poate sa aiba un membru al as. prop. in AG.
Poate viitoarele reglementari vor rezolva si aceasta dilema. Noi aici pe forum am mai discutat aceste probleme si da, s-a ajuns la concluzia ca unii presedinti fac abuz de o reglementare lasata in coada de peste. Abuzurile nu-s bune nicaieri... Am inteles la ce faceti referire!
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
Adam Grecu, utilizator
M-am exprimat gresit, am vrut sa spun ca pot fi considerati "membri in AP" si atunci nu mai trebuie sa faca cerere pentru inscriere in asociatie! Presedintele vrea sa ii puna pe cei care au participat la adunarea generala de constituire a Ap si au semnat acordul de asociere sa completeze cerere de inscriere in asociatie.
Ei, este altceva.
Presedintele dvs. este bolnav la cap?
Proprietarii care nu au completat acordul de asociere si care vor sa devina membri ai as. prop. trebuie sa faca cerere , sa completeze acordul de asociere, sa aduca documentele de proprietate si devin membri ai asociatie "fara nicio formalitate" - nu asa graieste Legea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii care nu sunt membri, pot participa la adunarea generala? alyana alyana Buna ziua. Ne pregatim pentru AG, drept pentru care am convocat toti membrii AP. Ma gindesc ca, in urma anuntului facut, vor veni la adunare si ne/membri. ... (vezi toată discuția)
Membru asociatie de proprietari xp-kry xp-kry Cum devii membru a unei asociatiii de proprietari deja infiintata ?Proprietarul care a achizitionat un apartament ( la mult timp dupa ce asociatia a fost ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari 109-nord 109-nord Daca dupa un timp de la constituire, numarul membrilor unei asociatii scade sub jumatate plus unu din numarul proprietarilor, se poate convoca adunarea ... (vezi toată discuția)