avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este posibila donatia catre fiul nostru minor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este posibila donatia catre fiul nostru minor?

suntem o familie formata din 3 membri eu sotia si un copil (12 ani ) avem o casa in proprietate de 90 m patrati . intentionez sa fac un credit prima casa dar nu sunt eligibil deoarece proprietatea noastra este mai mare de 50 m patrati . exista posibilitatea sa fac o donatie catre fiul nostru ( minor 12 ani ) astfel incat sa ma pot incadra pt creditul prima casa ? multumesc pt un eventual raspuns
Exista posibilitatea sa donati fiului, insa de obicei, nimeni nu recomanda asa ceva. De ce? Pentru ca fiul fiind minor nu are discernamaintul necesar pentru acest act juridic.
Mergeti la notar si va spune ce aveti de facut (legal se poate).
Verificati daca actualmente conditiile primei case va califica sa luati un credit in caz ca ati avut acea locuinta si ati donat-o. Costurile acestor proceduri juridice sunt destul de mari, asa incat sa nu faceti demersurile degeaba. E, cumva, o frauda la lege, dupa mine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa 25 de ani de casnicie, sotul ramas pe drumuri adorama adorama Am un bun prieten care dupa 25 de ani de casnicie, este in divort. In timpul casatoriei soacra acestuia, un apartament la trecut pe numele copilului, ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport ContSters286524 ContSters286524 Buna ziua , Rog suport in urmatoarea speta. In annul 2012 am vandut ( cvc ) o casa si un teren unei rude apropiate ( beneficiar :matusa sotiei mele+ sotul ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transfer drept de proprietate doru dumitru doru dumitru Suntem 3 frati naturali dar fratele cel mare a fost infiat de bunicul matern deoarece nu era primit la liceu (tata era chiabur). Ca o paranteza, as vrea sa ... (vezi toată discuția)