avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare retea electrica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare retea electrica

Cei de la IREE schimba in bloc reteaua electrica, spargand planseele si facand o retea la vedere, si nu inlocuind-o pe cea veche. E legal ca reteaua electrica sa treaca prin canelura, la vedere? Noi, ca locatari si proprietari nu trebuia sa ne dam acceptul pentru spargerea planseului? Avem pana acum cam 8 gauri facute in plansee, de la diverse societati de cablu si telefonie.Apoi spun ca la fiecare apartament, vor trage firele in casa dand o noua gaura ca sa ajunga la sigurantele din casa. Eu nu am fire la vedere in casa, iar acum voi avea firele lor. La curatenia facuta, am dus panoul de sigurante un metru mai incolo, pt ca era in mijlocul unui perete, am facut o coloana de rigips in care am pus un nou panou de distributie. Acum ei imi vor strica in casa si spun ca e treaba mea si nu a lor. Nu se leaga de istalatia veche care e in perete; o anuleaza si vin cu una noua. Aceasta nu va mai fi prin perete ci la vedere prin canelura. E legal sa faca asa ceva? E legal ca imbunatatirea retelei lor sa imi provoace mie pagube materiale? Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
ContSters381940, utilizator
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 13:24, 18 Februarie 2016
Este o problema care legal trebuie initial analizata de catre reprezentantul legal al asociatiei de proprietari
Este temeinica inlocuirea instalatiei electrice vechi-proiectata pentru un anumit consum si trafic electric cu instalatie si materiale generatie noua
Modalitatea de instalare trebuie convenita intre furnizor utilitati cu reprezentantii asociatiei de proprietari si ar trebui sa se realizeze similar inlocuirii instalatiei parte comuna de apa,caldura ,
respectiv dezafectarea vechii instalatii si executatrea/pozarea noii instalatii
Probabil ca in cazul expus de dv s-a utilizat pozarea la vedere din comoditate
Trebuie atent analizata inclusiv problema cum a fost initial amplasata instalatia electrica originala,pentru ca daca este vorba despre imobil de locuit in comun mai vechi -unde prin proiect instalatia electrica a fost executata cu banda de aluminiu direct ingropata in zidarie,
inlocuirea acesteia respectand traseul original implica spargerea tuturor peretilor
Blocul e construit in 1989, P+3 si sunt 2 coloane pe scara prin care erau trase cablurile electrice. Eu nu inteleg de ce nu intercepteaza cablurile care intra in casa din acele coloane si acolo sa faca legatura cu cele noi. Coloanele au gauri de lucru la fiecare nivel, si era , dupa mine mult mai corect sa bage pe acolo tubulatura. Adminstratorul spune ca nu s-a discutat cu el ci i-au prezentat proiectul lor si atat. Iar eu de ce sa fac modificari in casa si comoditatea lor sa o suport eu? Multumesc inca o data.
Pozarea aparenta a instalatiei a fost aleasa ,fara indoiala, pentru ca este mai ieftina.
Nu va impiedica nimic sa va ingropati noua instalatie in interiorul apartamentului Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt curent de pe proprietate privata gabrieltudor gabrieltudor Am cumparat o locuinta in luna iulie 2015. M-am mutat in locuinta pe 16.08.2015. In data de 20.09.2015 in urma efectuarii unor lucrari de drenaj am descoperit ... (vezi toată discuția)
Pagube instalatie sanitara oanacosmin03 oanacosmin03 Buna ziua, Am nevoie de un sfat privind o problema. Am cumparat un apartament si vreau sa ii schimb instalatia sanitara. Am gasit o firma autorizata care ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)