Am nevoie de un sfat privind o problema.
Am cumparat un apartament si vreau sa ii schimb instalatia sanitara. Am gasit o firma autorizata care imi face lucrarea cu tot cu materiale. S-au apucat de spart in pardoseala, ca sa bage tevile (nu prin perete) sa fie ascunse. Doar ca au spart prea mult si au ajuns la vecinii de desubt care este o banca si le-au facut o gaura cam de 2 palme; dar am reparat stricaciunea. Problema e ca cei de la banca vor sa cheme politia. Si as vrea sa stiu daca mi-i se da amenda sau e suficient sa fie reparata paguba? Avand in vedere ca am facut cu firma autorizata, doar eu ca proprietar sunt tras la raspundere? Exista vreo lege pe care ar trebui sa o stiu pentru situatii de genul?
Mentionez ca nu am un contract printat de la firma, ci doar oferta si apoi un document privind arvuna emis de firma; doar datele personaleale-a introdus in calculator.
Multumesc anticipat.
Schimbarea instalatiilor sanitare intr-un apartament nu se face spargand peretii si planseele. Se schimba pur si simplu instalatiile sanitare (cada, robinetii, chiuvetele...), unele tevi daca este cazul... dar respectand amplasamentul si traseul din constructie.
Daca vreti sa faceti altceva, sa schimbati traseul, sa trageti tevile prin pereti pe alt traseu.. apelati la firme serioase care sunt in masura sa faca un proiect pe baza caruia obtineti autorizatie de constructie, acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor direct afectati s.a.m.d.
Cautati pe net si cititi legea 230/2007, HG 1588/2007 si legislatia cu privire la disciplina in constructii. O sa gasiti lamuriri.
Politia nu da amenda pentru gaura din podea.
Indiferent cine ar aplica o amenda, presupunand ca se va intampla asta, atunci dv., ca proprietar, o veti plati, iar mai departe, daca vreti sa fiti despagubit de firma cu care lucrati, atunci mergeti in instanta si formulati pretentii. V-ar trebui un contract in baza caruia sa aratati ce lucrari ati cerut si ce vi s-a facut, ca, altfel, cum sa-si poata da judecatorul seama, numai in baza unei facturi, ca nu ati cerut spargerea podelei?
Practic, incercati si intelegeti-va cu reprezentantii bancii.
elga50 se numeste distrugere parti comune condominiu, chiar daca colocatarul nu este persoana fizica. faptul ca s-a reparat problema nu au de ce sa mai amendeze. apelul la 112 va fi considerat ca fiind fals, alertare fara temei. cand s-a produs paguba si la cat timp dupa v-au spus ca alerteaza politia?
@smecherul
Prietene, nu ştiu cît de şmecher eşti dar sunt sigur că te flatezi singur. Mai studiază Legea 230 şi apoi să te exprimi. Nu uita că plafonul spart era al locaţiei unei bănci, pot fi interpretări.Banca era îndreptăţită şi obligată să reclame spargerea plafonului. Dacă nu va ajunge la o înţelegere cu banca, se vor face cercetări şi nu este exclus, la întocmirea unui dosar.Şi apoi, responsabilitatea este a proprietarului, o eventuală amendă el o va plăti. Dacă proprietarul are un contract cu firma , există un proiect, o autorizaţie şi acordul asociaţiei, proprietarul se poate îndrepta în instanţă împotriva firmei prestatoare de servicii.
Asociatie vecini
misimihai
buna ziua, sa infundat canalizarea am chemat mai multi instalatori,toti au avut acelasi verdict--se schimba teava de la iesire vana pina la coloana principala ... (vezi toată discuția)