avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... co, cm, demisie - toate in acelasi timp?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

co, cm, demisie - toate in acelasi timp?

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care:
1. un angajat a intrat in concediu de odihna, cu o cerere prealabila de 24 h - fara sa astepte sa i se spuna cate zile de CO are dreptul, i se trimite acasa o instiintare prin care este anuntat ca are dreptul la un numar de X zile avand in vedere ca in timpul anului a avut un numar considerabil de absente nemotivate, dar care au fost platite de angajator;
2.acelasi angajat in momentul in care a primit aceasta instiintare s-a prezentat la sediul firmei cu un concediu medical - cod 585;
3.de retinut faptul ca in ziua in care s-a prezentat cu cererea pentru concediul de odihna s-a prezentat si cu cererea de demisie si cf legii ar trebui sa vina la serviciu 15 zile, dar acest preaviz a fost intrerupt de concediul medical;
4. stiu ca angajatului i se poate cere sa faca un set de analize in urma carora sa se ateste veridicitatea acelui concediu medical, dar..... medicul de medicina muncii este in concediu de odihna;
5. cum pot iesi din aceasta situatie ca si angajator, fara sa platesc acest concediu medical inainte de a fi verificat de medicul de medicia muncii fara sa incalc legea??
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra pentru a putea rezolva aceasta situatie fara precedent pentru firma la care lucrez!
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 20:06, 4 August 2009
Eu nu inteleg cum se poate sa aiba cineva absente nemotivate platite de angajator (?!).
Daca sunt platite , nu sunt absente nemotivate . Daca a depus cererea de demisie in aceeasi zi cu cererea de concediu a crezut ca poate i se accepta concediu de odihna in preaviz . Nu a fost sigur de aprobare si a luat concediu medical .
Concediul medical,trebuie platit , in caz de motiv de neplata ( acordare nejustificata a CM) se anunta Casa de asigurari de sanatate . Dar e un drum foarte anevoios , greu de dovedit.
Daca nu i-ati facut cunoscuta aprobarea CO , suspendati perioada de preaviz cu CM , dupa care la incetarea contractului de munca acordati compensare pentrru zilele de co neefectuate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna aprobat telefonic DenisaIoanaP DenisaIoanaP Mi s-au aprobat 5 zile de concediu de odihna telefonic de catre manager, nu ma simteam bine in urma unei interventii chirurgicale, iar medicii negasind cauza, ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi dau demisia fara sa mai fiu obligata sa mai vin de a doua zi la servici? elnyy elnyy Deoarece am niste probleme legate de sanatate, as dori sa-mi dau demisia fara a mai fi obligata sa vin de a doua zi la servici. In cazul ca mi se va aproba ... (vezi toată discuția)
Preaviz larissa123 larissa123 Sunt in perioada de preaviz si am optat pt concediu de odihna in ultimele zile ale acestuia, am fost anuntata cu 2 zile inainte de intrarea in concediu ca ... (vezi toată discuția)