avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie minor

locuiesc in romania impreuna cu minorul de 16 ani pe care l n ingrijire prin sentinta civila definitiva si irevocabila . as vrea sa il trimit in italia , la tatal acestuia, in vizita . este necesar sa mai faca si tatal copilului procura sau numai procura de la mine precum sunt de acord cu calatoria minorului?minorul va circula cu o firma transpor persoane , va avea buletinul de identitate .. ce alte acte sunt nevoie? multumesc anticipat de raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: vasilepop , utilizator 13:04, 4 August 2009
Daca cautati cu atentie ve-ti gasi alte topicuri cu acest subiect,oricum minorul trebuie sa aibe la el certificatul de nastere,cartea de identitate si bineanteles avizat soferul autocarului,este la fel ca si cu avionul trebuie asteptat la sosire de persoana in grija carui este afidat in Italia.
YUKI a scris:

Daca cautati cu atentie ve-ti gasi alte topicuri cu acest subiect,oricum minorul trebuie sa aibe la el certificatul de nastere,cartea de identitate si bineanteles avizat soferul autocarului,este la fel ca si cu avionul trebuie asteptat la sosire de persoana in grija carui este afidat in Italia.

Si bineinteles procura notariala de la dvs prin care ii permiteti sa calatoreasca singur ca sa isi viziteze tatal!B-)
multumesc pentru raspunsuri!:">de certificat de nastere chiar nu stiam .bineinteles ca va fi asteptat de acesta acolo. copilul a mai calatorit si anul trecut cu avionul si atunci i a trebuit procura de la ambii parinti fiindca nu iesise inca hotararea judecatoreasca .anul acesta voiam sa il trimit cu autocarul si nu eram sigura daca intr adevar ii trebuie sau nu si procura de la tatal sau .copilul insista sa plece mai repede si pina ajungea procura din italia .. nu avea stare.stiti cum sunt copii...o zi buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor in franta rafaela2006 rafaela2006 doresc sa calatoresc cu fetita mea de 7 luni, in Franta. Sunt mama singura, nu am fost casatorita cu tatal copilului iar acesta nu a dorit sa stie nimic despre ... (vezi toată discuția)
Pasaport stilvar stilvar Datorita conjuncturilor eu, sotia si cei 2 copii minori trebuie sa mergem in Romania destul de repede.Copilul cel mic in varsta de 3 ani si 6 luni are ... (vezi toată discuția)
Cum se poate trimite un copil de 11 ani pe avion singur din romania in italia? StefaniaEmerson StefaniaEmerson A intervenit ceva si nu mai pot pleca cu copilul meu de 11 ani din Romania in Italia, cu avionul, trebuie sa il trimit singur. Copilul are dubla cetatenie, ... (vezi toată discuția)