avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituirea

vecini mei au construit acum 20 de ani o locuinta ,dar ei nau stiut ca nu sint pe locul lor in totalitate.la ora actuala ma intereseasa daca pot sami recuperez locatia si ei sasi demoleze constructia deoarece este proprietatea mea si platesc inpozit pentru ia si sa o pot folosi as dori daca stie cineva care sunt caile de urmat, va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:18, 18 Februarie 2016
Incercati solutionarea pe cale amiabila consultand actele de proprietate cu vecinul . Daca nu va intelegeti va decide instanta daca formulati o actiune in granituire . Nu se va dispune demolarea unei constructii vechi despre care nu ati stiut pana acum ca e pe terenul dvs. partial , ci , probabil , teren in compensare .Mergeti la un avocat cu actele.
Este adevarat ca actiunea in granituire este o actiune in realizare si imprescriptibila extinctiv, insa chestiunea cu (va citez) "ei sasi demoleze constructia deoarece este proprietatea mea", nu se va intampla (din mai multe considerente, nu vi le expun aici caci nu are sens), insa daca aveti dreptate, sunteti indreptatit la niste compensatii (indemnizatii adecvate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie gard ContSters373535 ContSters373535 Buna ziua !. In anul 2003 am construit o casa pe un teren de 400 mp cumparat in anul mentionat. La inscrierea constructiei in CF am executat planul ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren grif grif Am cumparat în anul 2007 o parcela de aprox. 250 mp teren extravilan - situat la limita cu intravilanul (peste drum sunt case locuite). Parcela face parte ... (vezi toată discuția)
Granituire si obligatie de a face? dandanaua dandanaua Si eu si vecinii avem proprietatile cu iesire la strada, dar vecina a vrut sa intre in curte pe langa casa si nu prin fata ei, astfel ca a mutat gardul dintre ... (vezi toată discuția)