avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie si fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie si fara plata

Buna ziua,

Urmeaza sa nasc in la mijlocul lunii august 2016. In anul 2015 septembrie am avut toata luna in fara plata, octombrie in jur de 8-9 zile de fara plata si noiembrie tot cam asa, decembrie am avut 5 zile. In situatia de fata voi avea indemnizatie sau nu? Si daca da, cum se calculeaza? Se pot aduna salariile si impartite la 12 luni?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: crs297 , utilizator 13:48, 13 Mai 2016
Ar tb sa nasc in aug.
Din iulie 2016 intru in prenatal. Iulie si septembrie 2015 nu am avut venit (toata luna a fost in fara plata).
Fiindca acum nu mai tb sa fie 12 luni consecutive se incepe cu luna mai (17 zile fara plata), iunie(17 zile fara plata),august (16 zile fara plata), Octombrie (9 zile fara plata), Noiembrie (7 zile fara plata), Decembrie (5 zile fara plata).
Daca nasc in august se ia in calcul si luna iulie cand voi fi in prenatal? Daca da, luna mai nu se mai ia in calcul.

Multumesc
Daca nasteti in august ,calculul celor 12 luni in care ati realizat venituri va incepe in ordine descrescatoare cu luna nasterii copilului (august).

Luna iulie in care ati fost in concediu de maternitate intra in calculul celor 12 luni.

In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri impozabile.

Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului.

Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la art.4 alin. (2) din OUG 111/2010.

OUG 111/2010
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

In speta, veti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului chiar daca aveti acele perioade de CFP.

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Bettyp Bettyp Buna ziua ! Sunt angajata din 15 septembrie 2014 si urmeaza sa nasc in septembrie 2015 ( data probabila a nasterii 23 sep ), daca nasc intre 1-15 septembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mihaelalluta mihaelalluta buna,eu sunt insarcinata in 7 luni si sunt angajata de la data de 16 octombrie 2014 si ar trebui sa nasc pe 30 septembrie 2015.deci ladata nasterii nu as avea ... (vezi toată discuția)
Daca sunt angajata din septembrie 2014 si nasc in august 2015, beneficiez de indemnizatie? marinabety marinabety buna seara, as vrea sa stiu va rog, daca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca sunt angajata din septembrie 2014 iar eu nasc in ... (vezi toată discuția)