avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept mostenire sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept mostenire sot supravietuitor

sunt casatorita de 8 ani plus 2 de concubinaj.in timpul concubinajului am achizitionat cu sotul o garsoniera dar este numai pe numele lui.intrebari
1)in cazde deces eu ce drepturi am -el are o fiica:
2)poate sa imi doneze mie 1/2 din grs si atunci in caz de deces eu mai beneficiez de ceva din partea lui?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 19:18, 20 Februarie 2016
Da, va poate face testament și sa aveți dreptul la mai mult decât în caz de mostenire legala.
In momentul de fata nu aveti niciun drept asupra imobilului, deoarece acesta este achizitionat de sot inainte de casatorie.
Va rog sa raspundeti userului la obiect.
la intrebarea nr.1 daca sotul dvs decedeaza inaintea dvs veti avea din masa succesorala cota de 1/4.
2. La intrebarea nr.2 daca va doneaza 1/2 din masa succesorala care poate fi cimpusa doar din garsoniera daca nu mai are alte bunuri , este posibil sa nu mai mosteniti nimic la deces deoarece fata va putea cere reducerea donatiei daca veti avea pretentie si sa luati si din cealalta cota parte de 1/2, pentru ca eezerva succesorala a fetei este de 1/2.
Sa va faca donatie scutita de raport pt cota de 1/2 . Dvs veti ramane cu aceasta cota si sa va constituie si uzufruct viager .
insa cum.ordinea inmormantarilor nu o stabilim noi este riscant ca d nul sa va instraineze vota de 1/2 caci daca decedati inaintea lui se poate sa aveti mosteniyori legali care sa imparta mostenirea cu dansul. Daca nu aveti copii si parintii in viata facet i domnului testament legat universal dupa ce va face donatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Impartirea cotelor marryy_lm marryy_lm Buna ziua,va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea problemei mele. Am avut o locuinta de stat si am cumparat-o integral in timpul casatoriei.Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)