avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bloc fara lift
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bloc fara lift



Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema.

Am achizitionat in februarie 2009 un apartament intr-un bloc cu lift, am achitat

intreaga suma (specific ca liftul nu s-a instalat). In contractul de vanzare-cumparare

incheiat la notar, constructorul se obliga sa instaleze liftul pana la data de 31 iulie 2009,

dar nici pana azi nu a demarat lucrarile de instalare a liftului.

Prin contractul de vanzare-cumparare nu se percep penalitati de intarziere

sau despagubiri in caz de neinstalare a liftului.

Ce ma sfatuiti sa fac?



Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:20, 4 August 2009
Actiune in instanta formulata impotriva constructorului!
Incercati intai o discutie amiabila cu constructorul...si apoi, in functie de rezultatele discutiei veti stii cum sa actionati. Daca nu ajungeti la o intelegere, problema se va rezolva in instanta. Consider ca ar trebui sa deschideti actiunea toti locatarii...intrucat toti ati fost mintiti sau indusi in eroare.
Asta ar fi fost unul din primii pasi, dar cu acest constructor care s-a vazut cu banii in tolba, ma indoiesc ca va dori sa termine ceea ce a inceput.
Totusi, contractul de vanzare cumparare il obliga sa instaleze liftul.....in caz contrar sunteti in masura sa solicitati pe langa obligarea in instanta sa efectueze aceasta lucrare si daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute pe care mi-l solicita vecinul in instanta sanzianaana sanzianaana de masuri se impun ptr ca a mintit instanta prin faptul ca a spus ca nu are schita anexa la contractul de vinzare cumparare iar avocata mea a gasit aceasta ... (vezi toată discuția)
Refuz plata penalizari intarziere predare apartament nou veronica.vasilescu veronica.vasilescu Am o promisune de vanzare-cumparare pt. un apartament nou cu predare la 31 decembrie 2009, insa apartamentul nu a fost finalizat nici pana in prezent. In ... (vezi toată discuția)
Proces verbal predare-primire - neindeplinit de constructor popa_raluca_oana popa_raluca_oana Salut! Am cumparat apartament, platit, contract V-C semnat, totul ok. In procesul de predare primire s-au mentionat niste lucruri care trebuie rezolvate de ... (vezi toată discuția)