avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa contest un contract de vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa contest un contract de vanzare-cumparare?

Buna ziua, sunt mostenitoare a unor bunuri ramase in urma decesului tatalui meu, atunci cand am inceput sa adun documentele necesare dezbaterii succeiuni am intrat in posesia unui contract de vanzare-cumparare dintre tatal meu si sora lui(acestia fiind mostenitori legali ai bunicului )ca vanzatori si fiul matusii mele ca si cumparator. Pana aici totul in regula doar ca acest contract nu reflecta realitatea, ei au vandut locuinta conform CF iar in fapt era cu mult mai mult, au dat declaratii pe propria raspundere chiar daca stiau ca nu este asa si au fixat un pret care conform CF ar fi corect dar confom realitatii este mult sub limita pietii.
As dori sa stiu daca eu mai pot sa indrept ceva asupra acestui fapt, avand in vedere ca inainte sa se incheie tranzactia am locuit si eu in acel imobil si am adus chiar imbunatatiri considerabile.Am la dispozitie martori care sa ateste ca am efectuat aceste lucrari si chiar si chitante cu care am achitat impozit la primarie.
Va multumesc.
Nu ii putea nimeni obliga sa vândă la prețul pieței, puteau vinde chiar sub valoarea din grila notarului.
Pt investiții trebuia sa va îndreptați împotriva proprietarilor pt recuperare. Aveați termen 3 ani de când vi s-a născut dreptul, ori de la data efectuării îmbunătățirilor sau de când ați plecat din casa, în cel mai rău caz.
În opinia mea, nu mai aveti ce face și împotriva cui va îndrepta.
De contestat puteti contesta, insa nu am vazut temeiuri sa aveti si castig.
Trebuie vazut ce au declarat, ce acte aveau, de ce nu au facut si alte demersuri, daca exista titlu si pe diferenta de proprietate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare declarare imobil - act de vanzare cumparare rmorcoasa rmorcoasa Buna ziua! Tatal meu vrea sa treaca apartamentul sau pe numele meu printr-un contract de vanzare cumparare. Din cat am citit pe internet, am vazut ca: ... (vezi toată discuția)
Recuperare apartament vandut de parintii mei parintii mei au ... elena_1234 elena_1234 Recuperare apartament vandut de parintii mei Parintii mei au vandut acum 4 ani apartamentul lor. A fost vandut sub pretul pietei la insistentele disperate ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare casa belcris141 belcris141 Care este suma minima pe care o poti declara la notar cand se face act de vanzare-cumparare pt. o casa.In cazul de fata, tranzactia se face intre mama si ... (vezi toată discuția)