avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inselaciune - bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inselaciune - bani

Buna ziua,

As vrea sa ma ajutati cu un lucru: acum un an mi-am facut credit la banca 300000 RON (300 milioane in banii vechi) pentru a avea de avans la apartament eu si logodnicul meu. Eu trebuia sa fiu coplatitor, iar prietenul meu trebuia sa faca credit pentru prima casa la apartament, doar ca situatia nu a fost asa. El a semnat anul trecut in decembrie actele la apartament, mi-a luat banii din casa fara sa-mi zica (noi locuiam impreuna in chirie) si a semnat tot pentru apartament, fiind singurl proprietar la apartament.
M-am despartit de el in conditii civilizate, i-am lasat un ragaz sa-mi dea banii inapoi (a luat de la mine 200 de mil. pentru avans si acte din cei 300 de mil pe care i-am luat din banca), am asteptat pana in februarie, doar ca mi-a dat doar 106 de mil., restul zicand ca nu vrea sa mi-i mai dea.


Intrebare este ce as putea face sa-mi recuperez restul banilor: 94 de mil.?
Se mai poate face ceva din punct de vedere legal? Sa incerc sa ma duc la politie sa depun o declaratie, asta m-ar ajuta chair daca nu eram casatoriti?

Multumesc frumos. O zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:58, 22 Februarie 2016
Daca a luat banii fara consimtamantul dvoastra se poate numi "furt" si/sau "abuz de incredere" si nu "inselaciune".
In cazul in care nu vrea sa va restituie banii pe cale amiabila mergeti la politie si depuneti o reclamatie.
Puteti formulaplangere prealabila ptr.infractiune de abuz de incredere prevazuta si pedepsita de art.238 NCP.Actiunea penala se pune in miscare lam plangerea prealabila a partii vatamate,adica a dvs.Plangerea prealabila trebuie sa o formulati in termen de 3 luni din ziua in care ati luat la cunostinta de savarsirea faptei, caz contrar faptuitorul nu mai raspunde penal.
Daca i-a luat fara acordul dvs.este furt(art.228 NCP).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces greu de obtinut leonard69 leonard69 Sotia mea a murit mama ei in 2013 august- septembrie. Sotia are dizabilitati, fratele mamei lui a luat certificatul de deces si nu vrea sa il dea si nu ia ... (vezi toată discuția)
Lnfractiuni retinere diploma bacalaureat in schimbul platii taxelor la universitate eusaisapte eusaisapte O universitate din tara retine diploma de bacalaureat refuzand s-o inapoieze pana studentii nu platesc o taxa Mie asta mi se pare ilegal. Ce infractiuni ... (vezi toată discuția)
Familiale valentina50 valentina50 a plecat sotia de acasa cu majoritatea actelor inclusiv cartificatul de casatorie pe care nu vrea sa-l dea pentru a-l prezenta la evidenta populatiei fiindu-i ... (vezi toată discuția)