O societate comerciala platitoare de impozit pe profit a achizitionat o autoutilitara din Germania.
Pe factura se mentioneaza ca este din 2008.
Se poate inregistra amortizarea?
Pe ce perioada?
Sau este nevoie de o expertiza tehnica?
Multumesc.
Potrivit pct.III(3) din ANEXA la HG nr.2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe,in cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de functionare expirata...durata normala de functionare se stabileste de catre o comisie tehnica sau un expert tehnic independent.
Amortizare autoturism
cdi75
Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de ... (vezi toată discuția)
Amortizare utilaje
Felicia77
Buna ziua,
Va rog sa-mi explicati cum se amortizeaza in contabilitate un utilaj nou cumparat pentru productie (router cnc). Ce fel cheltuiala se considera si ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.