avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenul de sub casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenul de sub casa

Buna seara,as dori putin ajutor! Am cumparat un apartament dintr-o casa.Terenul de sub apartament nu l-a avut in proprietate vinzatorul,terenul fiind al statului.Intrebare:
cui trebuie sa ma adresez pt. a obtine acest teren de sub apartamentul meu si de ce acte am nevoie.Mentionez ca apartamentul este parter ,deasupra fiind podul.Curtea este comuna cu alti 3 locatari,casa avind forma de L,fiecare apartament fiind bine delimitat..Apartamentele sau cumparat la Legea 112.acum 20 de ani.Multumesc
Cel mai recent răspuns: 49_711 , utilizator 00:45, 23 Februarie 2016
Buna seara.
Ar trebui ceruta iesirea din indiviziune (si cumpararea), in instanta – daca pt teren aveti acelasi nr topografic cu vecinii (ar putea fi un caz de coproprietate fortata, in virtutea L112, terenurile de sub casa – amprenta – fiind in folosinta proprietarilor cladirilor, nu in proprietate). In instanta ar trebui chemata si primaria.
Puteti face o cerere la primarie, atasand copie dupa actul de v/c si extras carte funciara – ar fi mai ieftina o astfel de rezolvare, desi ar fi prea frumos sa se rezolve, dar aflati exact ce trebuie sa faceti.
Eventual consultati un avocat caruia ii puteti arata exact ce documente aveti pentru a va raspunde punctual – fara documente e dificil, pentru ca se poate face mai mult rau decat bine. Consultanta e mai ieftina decat reprezentarea/asistarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedarea terenului de sub casa ( amprenta casei) gerox gerox Sint în litigiu cu primaria pentru retrocedarea în natura a spatiilor nevîndute de primarie ( chiriasilor -cumparatori : 3 apartamente) a casei mostenire , ... (vezi toată discuția)
Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o inregistres, pentru a putea face cadastru si intabulare pentru a vinde imobilul? atuxela atuxela Salut, In 1990 am cumparat un teren cu casa batraneasca 3 camere, specificanduse in actul de vanzare cum ca cladirea nu a fost contruita cu autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Drum servitute în curte comuna Paula Gabriela Paula Gabriela Bună ziua, avem o sentința definitiva cu recunoașterea dreptului de proprietate într-o curte comuna. Menționez ca noi avem locuință în fundul curții. ... (vezi toată discuția)