avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil pentru tatic pfa.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil pentru tatic pfa.

Situatia noastra este urmatoarea: Eu (mama) am ccc pana la 2 ani . In 13 aprilie copilul implineste 2 ani, iar mie ccc mi se termina cu o luna mai devreme , adica in 13 martie, iar restul de 1 luna trebuie sa intre tatal in ccc ( 13 mart- 13 apr). Tatal este intreprindere individuala , iar intrebarea este cum ar trebui procedat d.p.d.v. al documentatiei? Pana acum am intrebat da Asistenta sociala si la Finante si ne-au raspuns diferit( intr-o parte ca se suspenda activitatea pe 1 luna iar in cealalta parte ca nu ).
Deci care ar fi pasii pentru ca tatal sa beneficieze de ultima luna din ccc ramas? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 23 Februarie 2016
1. Tatal copilului poate beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta cu conditia suspendarii uneia dintre activitatile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizatie.

2. Daca singura activitate a tatalui este intreprinderea individuala atunci trebuie sa suspende activitatea acesteia pentru o luna de zile.

3. - Parerea mea este ca tatal sa renunte la a mai intra in CCC pentru o luna de zile.
- Timpul pierdut cu suspendarea si reluarea activitatii intreprinderii individuale si cheltuielile necesare nu merita efortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani delia2007 delia2007 Buna ziua. Am o mamica care are contractul individual de munca pentru concediu crestere copil suspendat in perioada 26.05.2015- 07.04.2017. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Data incetare cic RuxandraLarisa RuxandraLarisa Ce data de sfarsit trebuie trecuta in decizia de suspendare a contractului cf art. 51 alin. (1) lit. a (CIC) daca cererea este facuta pe 2 ani si data de ... (vezi toată discuția)
Indemniz crestere copil - netransferabilitate drepturi parintesti nicoletag nicoletag Buna ziua, am urmatoarea problema: pe 10 apr 2015 cel mic implineste 2 ani si trebuie sa reincep munca. Chiar azi am facut cererea cum ca conced pt crestere ... (vezi toată discuția)