avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare/mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare/mostenire

Buna ziua. Doresc sa stiu daca parintii pot vinde unuia dintre copii (sunt 4), un teren , fara acordul celorlalti? Sau pot sa faca acte de mostenire fara a fi informati ceilalti ?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:02, 24 Februarie 2016
Da, se poate ca parintii sa vanda un teren pentru unul dintre copii pentru ca este bun in proprietatea lor, iar de mostenire nu putem discuta pana in momentul in care o persoana nu decedeaza.
Buna ziua,
Parintii pot vinde, sigur, fara acordul dv.
Pot face si "acte de mostenire" (depinde aici la ce va referiti mai exact) dar fara a dezmostenii pe ceilalti...
Pot sa vanda fara probleme, actele de mostenire pot fi atacate de ceilalti mostenitori.Vanzarea trebuie sa fie pur si simplu, fara sarcina(uzufruct viager,intretinere etc.) deoarece vanzarea cu o sarcina va putea fi atacata de mostenitorii rezervatari.
Oricine, parinte sa nu, poate sa faca absolut ce doreste cu bunurile pe care le are in proprietate.
Parintii, in cazul dvs, sunt propietari si pot vinde unuia dintre copii, sau unui strain, in nici o situatie nu au nevoie de informarea sau aprobarea copiilor lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa mostenesti incat rudele sa nu-l poata ataca ? szepi1 szepi1 Buna ziua ! Sunt viitorul mostenitor din motive de incredere si cunostinta, insa fara relatie de rudenie. Casa este pe numele doamnei, domnul are un nepot ... (vezi toată discuția)
Proprietari dupa testament carmen ala carmen ala Parintii mei vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Fratele lasa prin testament casa la doi nepoti. Fratele moare, dar dintre parinti, tatal inca ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare catre unul din cei trei copii viorelsavu viorelsavu avem trei copiii,si vrem sa gasim o posibilitate prin care sa lasam mostenire imobilul in care locuim,proprietate personala doar unui singur copil fara ... (vezi toată discuția)