avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se imparte casa lasata mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se imparte casa lasata mostenire?

As dori sa intreb cum se imparte casa lasata mostenire? Sotia este decedata, ramin 5 copii si sotul supravietiutor. Am inteles ca sotului supravietuitor revine 1/4 din casa. Cum se face partajul intre cei 5 frati si 1/4? Este o casa cu 2 etaje, 4 camere, o bucatarie de vara, si un teren de aprox 800 m2. Ce revine fiecaruia? se face in functie de metrii patrati?? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: florinahiba , utilizator 19:54, 23 Februarie 2016
se face in fucntie de mai multe.
Casa a fost facuta in timpul casatoriei cu sotul supravietuitor?
da, casa a fost facuta impreuna cu sotul supravietuitor, in timpul casatoriei, pe terenul difunctei.
Atunci sotul supravietuitor va avea 5/8 din constructie si 1/4 din teren ca urmare a dezbaterii succesiunii. Cei 5 copii vor avea din teren 3/20 fiecare si din constructie vor imparti toti vota de 3/8 adica 3/40 fiecare. Partajul se face cu atribuirea citelor unuia singur daca bunul nu este dezmembrabil. Aveti fiecare o cota din tot nu in mp.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am incurcat in fractii ContSters344024 ContSters344024 am doi morti..primul sotul si..apoi sotia supravietuitoare impart un titlu pe legea 18 de pe urma sotului si tre sa dezbat mostenirile pe prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune ninett ninett Bună seara! Vă cer părerea și sfatul în următoarea problemă: doi soți divorțează, se face partajul bunurilor, cei doi copii rămân, prin hotărâre ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea ? ContSters79307 ContSters79307 Tatal prietenei mele a decedat. Au ramas mama si cei 5 copii. 1 ) Cat revine fiecaruia, din mostenire ? 2) Ei vor sa-i lase casa si o bucata de teren de ... (vezi toată discuția)